Sporcity Otizm Dernek Başkanı Mustafa Işık, eğitim koordinatörleri ve otistik bireyler, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında yapılan ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Vali Tuna, heyettekilere teşekkür etti. Toplumda farkındalığı arttırmak için yapılan faaliyetlerin önemine değinen Vali Tuna, “Rehabilitasyon için spor çok önemli bir araç” dedi.
Dezavantajlı insanların kendilerini spor yaptıkları zaman daha rahat hissettiğini söyleyen Vali Tuna, “Bu noktada sizler faydalı bir iş yapıyorsunuz. Eskişehir’de böyle güzel bir kulübün şubesinin açılması da bu manada güzel bir gelişmedir. Bizde, sizlere destek noktasında her zaman yanınızda olacağımızı taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.
Eskişehir’de yaşayan tüm insanların mutluluğu için çalıştıklarını kaydeden Vali Tuna, sivil toplum kuruluşları ile yapılan ortak çalışmalardan bahsetti. “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününün” toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını dileyen Vali Tuna, devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını sözlerine ekledi. Otistik bireylerin çok zeki olduğunu anlatan Vali Tuna, “Bu çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmek, hepimizin önemli bir toplumsal görevidir” ifadelerini kullandı. Vali Tuna, bu konuda farkındalığın artması için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Sporcity Otizm Yaşam Uygulama Merkezi çalışmaları hakkında Vali Tuna’ya bilgi veren Sporcity Otizm Dernek Başkanı Işık ise, ileriki günlerde merkezin açılışını yapacaklarını söyledi. “Bizlerin amacı bu güzel çocuklarımızın yaşam mücadelelerini kazanmaları sağlamak” diyen Işık, otistik bireylere ilgiyle ve sevgiyle yaklaştıklarını anlattı. Eskişehir’de spor ve yaşam koçluğuna dair ilk defa böyle bir kulüp açıldığını belirten Işık, ziyareti kabulden dolayı Vali Tuna’ya teşekkür etti.