Orman Haftası kapsamında Uluslararası Çevre Eğitim Programını ve Eko-Okullar Projesini yürüten okullar öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan grup, bin 500 fidanı Muttalip Mahallesi, Türk Dünyası Hatıra Ormanı Ağaçlandırma Sahasında toprakla buluşturdular.
Ahmet Sezer Ortaokulu, Şehit Teğmen Subütay Alkan Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Ata Ortaokulu, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu, TED Eskişehir İlkokulu, TOKİ Söğütönü Anaokulu, Cemal Ererdi Anaokulu, Kutludoğum Anaokulu, Özel Çağdaş İlkokulu, Suzan Gürcanlı İlkokullarından öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 300 kişilik grup Tepebaşı Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Eskişehir Temsilciliği işbirliği ile bin 500 fidanı Muttalip Mahallesi, Türk Dünyası Hatıra Ormanı Ağaçlandırma Sahasında toprakla buluşturdular.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Eko-Okullar ve TEMA Okulları İl Koordinatörü Nadir Erdem her yıl Orman Haftasında, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma sahasında fidan dikimi yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Bu sayede ağaçlandırma çalışmalarını yerinde görerek, az da olsa ağaçlandırma çalışmalarına destek olmanın öğrenciler üzerinde doğanın korunması ve orman sevgisine olumlu katkıları olduğunu söyledi.
Nadir Erdem Eko-Okullar ve TEMA okulları öğrenci, öğretmen ve veliler adına kendilerine böylesine güzel bir etkinlik yapma konusunda destek veren Orman Bölge Müdürlüğü, Ağaçlandırma Şubesi ve Tepebaşı Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiklerini kaydetti.