Emekli Memur Sen Eskişehir Şube Başkan yardımcısı Namık Kemal Okutucu, genel seçimlere giden sürenin kısaldıkça seçime girecek partilerden popülist vaatlerin arkasının kesilmediğini belirterek sendika olarak reel politikaları değerlendireceklerini söyledi.
Okutucu, iktidar olmayı talep eden siyasi partilere gerçekçi olmalarını, gelir dağılımında adaleti nasıl sağlayacaklarının kaynağını bilmek istediklerini belirtti. Namık Kemal Okutucu, “Biz emekli memurlar yükselen Türkiye’nin gelişen ekonomisinden refah payımızı kat sayı artışı ile değil, seyyanen verilecek telafi payı ile ancak kapanacağını hatırlatmak isteriz. Çalışırken aldığımız eş yardımını talep ediyoruz” dedi.
Milli gelirin 10 bin 500 dolara yükseldiği günümüzde milli gelirden emekli memurların talep ettiği artışın bir yük olarak algılanmasını mazeret olarak kabul etmediklerini belirten Okutucu, “Mazeret üreten, realitenin üzerindeki vaatler sunan ayrımcılığa prim veren söylemler dikkatle değerlendirilecektir. 1 Mayıs Emek ve İşçi bayramının çalışanlara, milletimize refah sağlamasını dileriz” diye konuştu.