Anadolu Üniversitesi ile Osmangazi Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü ve grafik tasarım dersi alan lisans öğrencileri arasında yapılan “En Çevreci Tasarım Yarışması” sonuçlandı.
En Çevreci Tasarım Yarışması’nda birinciliği Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden Mustafa Erdem, ikinciliği Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden Ali Derinoğullu, üçüncülüğü ise Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden Eyşan Ülüğ elde etti. Mansiyon ödülleri ise Nermin Gülcan, Cihat Yıldız, Mehmet Şen, Mert Can Meral, Halil Fırat Sayılı’nın oldu.
"MESAJIN YERİNE ULAŞMASI ÖNEMLİ"
Ödül töreninde bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; “Bu tasarım yarışmasının ikincisini. Bu yarışmayı yaparken iki hedefimiz var birincisi maliyeti yüksek olan çöp toplama sisteminin düzgün işlemesi için farkındalık yaratmak, diğeri de çalışmalarının üniversite öğrencileri ile birlikte yapmak ve üniversite öğrencilerinin belediye çalışmalarını görmesini sağlamak. İlk yaptığımız yarışma sonucunda seçilen eserler bugün çöp kamyonlarının üzerinde ve ilgili afiş, broşürlerde kullanılıyor. Seçilen tasarımların çöp kamyonlarının üzerinde yer alarak kentte dolaşması mesajın yerine ulaşması adına önemli” şeklinde konuştu.
Değerlendirmeler, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yer aldığı Seçici Kurulun katılımıyla ve dört ayrı aşamada kademeli olarak, gerçekleştirildi. Tepebaşı sınırları içinde, kent temizliğinde duyarlılık oluşturmak ve bu kapsamda kentlilik bilinci oluşturmak adına yürütülen tasarım yarışması ile vatandaşların çöp çıkarma alışkanlıklarının düzenlenmesi hedefleniyor.