Valilik Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin Gönül Bahçesinden isimli geleneksel sergisinin 6’ncısı NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi’nde açıldı.
Açılışa Vali Yardımcısı Ali Çetin, Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nazan Güleryüz Demir, Fizyomer Terapia Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkan Tünerir katıldı. Serginin açılışını ise engelliler gerçekleştirdi. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen sergiye ilişkin bilgi veren Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nazan Güleryüz Demir, “El sanatları ve resim atölyemizin ürünleri var sergimizde, resim atölyesinden 12, el sanatlarından 16 kursiyerimiz eserlerini sergiliyor ve satışa sunuyor. Valiliğimiz Engelliler Koordinasyon Merkezi eğitimleri ile engellilerin sanatsal etkinliklerle hem üretime katkı sağlamaları, hem de kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor. Sergide el işi örgülerden, oyuncak bebeklere, yağlı boya resimlerden, dekoratif ürünlere çok sayıda eser yer alıyor. Serginin geliri engellere kalıyor” dedi.
Sergiyi gezerek engellilerle konuşan Fizyomer Terapia Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkan Tünerir ise, engellilerin bu tür etkinliklerle hayatın içine daha çok katılma olanağı bulduğunu ifade ederek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.