Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (ESAZDER) tarafından, Azerbaycan Cumhuriyetinin 97. yılı kutlaması, ’BUTA’ eğitim seminerleri sertifika töreni ve mezuniyet programı düzenlendi.
Bir restoranda gerçekleşen tören, ESAZDER Başkan vekili Siraç Yagupoğlu’nun konuşması ile başladı. Sonrasında Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ESAZDER’in üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Buta Eğitim Seminerleri” kapsamında sertifika töreni yapıldı. Bu kapsamda uzman oldukları konularda seminer veren, Doç. Dr. İnci Oya Coşkun, Araştırma Görevlisi Emrullah Tören, araştırmacı gazeteci yazar Hüseyin Güven, psikolojik danışman Hasan Ayvalı, uzman Soner Demir’e teşekkür plaketi takdim edildi. Seminerlere eden, çeşitli etkinliklerde aktif faaliyet gösteren öğrencilere de sertifikaları verildi.
Bilgi yarışmasında derece yapan Osmangazi Fedaileri takımı Cavid Amirov, Natig Dadasov, Tural Qaribov, Vasif Mammadov’a Eskişehirspor forması hediye edildi. EZAZDER Turan Tiyatro Topluluğu kurucusu ve yönetmeni Dr. Veli Turan ve tiyatro topluluğu üyelerine ayrı ayrı plaketleri takdim edildi.
Program, Rafig Asgarzade ve Aypara Hanım’ın Azeri ezgileri ile sahne alması, Azerbaycan kültürel oyunları ile sona erdi.