Eskişehir Valiliği tarafından “Anneler Günü” özel programı düzenlendi.
Şoförler Odası Kırmızı Salonda düzenlenen programa, Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcılarının eşleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı Hülya Durmaz, kamu kurum müdürlerinin eşleri, şehit, gazi ve engelli çocukların anneleri katıldı.
Anneler özel programına geçilmeden önce bayan Tuna ve beraberindekiler, özel eğitim okulları öğrencilerinin hazırladığı “Anne Sevgisi” temalı serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Bayan Tuna, sergiyi çok beğendiğini söyleyerek, engelli öğrencilerle yakından ilgilendi.
Sergi açılışından sonra bayan Tuna ve vali yardımcılarının eşleri, programa katılan annelere karanfil verdi. Daha sonra Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan yöresel kıyafet defilesi izleyicilerin beğenisine sunuldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Engelli çocukların annelerine olan sevgisini; el işaretiyle, yaptıkları resim ve yazdıkları yazılarla anlatması, salonda büyük bir duygusal anın yaşanmasına neden oldu.
Bayan Tuna, programda esnasında yaptığı konuşmada, annelerin sevgide sınır tanımadığını söyledi. Programda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Bayan Tuna, “Fedakarlığın, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sevginin adı olan anneliğin anlatılması pek mümkün olmasa da bu kutsal duygunun insanlarda en yoğun olarak hissedildiği bir günde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bir evlat olarak anneliğe bakışta, minnet, hürmet ve sevgi iç içedir. Oysa bir annenin küçücük kalbine sığdırdığı sınırsız ve engelsiz sevgi bambaşkadır. Bunu anne olunca daha iyi anlıyor insan. Anne olunca daha önce hiç yaşanmamış hislerle; bizim dışımızdaki bir insanı koşulsuz sevmiş, hayatımızın merkezine evladımızı, evlatlarımızı yerleştirmiş ve bunu da gerçekten severek, isteyerek yapmış oluyoruz. Anneye ‘öf’ demeyi bile bize yasaklayan, İlahi Kelam, bizlere ana-babaya ihsan ve iyilik yapmayı emretmiştir” dedi.
“ANNE VE BABAYA İYİLİK YAPMAK EMREDİLMİŞTİR”
Annelerin evlatlarını karşılıksız sevdiğinin dile getiren Bayan Tuna, annelerin hiç kimseden bir karşılık beklemeden, ücret ve mükafat istemeden kendini evladına feda edebileceklerini söyledi. Bayan Tuna, “Anneler, fedakarlığın kahramanlarıdır. Hele engelli evlatlarımızın anneleri, en büyük kahramanlardır. Bu yüzden siz kahraman annelerimizi en derin hürmetlerimle bir kez daha selamlıyorum. Belki de dünyadaki en büyük fedakarlığı yapanlar, vatan için evladını şehit verdikten sonra ‘Vatan sağ olsun’ diyen kocaman yürekli elleri öpülesi şehit annelerimizdir. Onların da bu özel günde bir evlatları olarak ellerinden öpüyor ve anneler gününü yürekten kutluyorum. Vatanın içine düştüğü zor durumlarda ve de ihtiyaç duyulan yerlerde varlıklarıyla hayatı kolaylaştıran, bazen bütün insanlara annelik şefkatini ulaştıran sivil toplum örgütlerinde görev alan tüm annelerimizin de bu özel günlerini kutluyorum. Onlar bir sokak çocuğuna yuva, bir hastaya şifa, bir depremzedeye umut, bir öksüze aile, bir aç insana aş, bir mülteciye vatan olarak anneliğin tüm güzelliklerini bizlere en somut haliyle göstermektedirler” şeklinde konuştu.
“HUZUREVİNDE KALAN ANNELERİMİZİN HEP YANINDAYIZ”
Huzurevinde kalan annelerin kendisini evladı gibi görmesini isteyen Bayan Tuna, ”Şu anda huzur evlerinde kalan annelerimizin buradaki evlatlarından biri olarak onların her daim yanında olduğumu ve ihtiyaç duyduklarında öz evlatları gibi gönül rahatlığıyla bana ulaşabileceklerini belirterek o güzel ellerinden öpüyor ve bütün günlerinin bu gün gibi güzel, vefalı dostlarıyla mutlu geçmesini diliyorum. Şunu tüm kalbimle, bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki gönül kapımız size herkese olduğundan daha çok açıktır. Zorluklarınızı kolaylaştırmak için ne lazımsa bütün imkanlarımızı seferber ederek yanınızdayız. Sorunlarınız, bizim sorunumuzdur. Dertleriniz, bizim derdimizdir. Çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Bunu sakın hatırınızdan çıkarmayınız. Eskişehir Valiliği ve şehrimizdeki bütün kurumlar çocuklarımız için yüksek hassasiyetle çalışmalarına devam etmektedir. Sizlerin bizlere ilettiğiniz sorunlar ise, çözüm odaklı çalışmalarımızda yol haritamızı belirleyecektir. Bu bakımdan sorunlarınızı, dertlerinizi bizimle mutlaka paylaşınız ki size daha iyi hizmetler sunabilelim. Sınırsız ve engelsiz sevgiyi, engin hoşgörüyü, sabrı ve temiz duyguları öğrendiğimiz siz annelerimiz başımızın tacısınız. Yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz bütün annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı Hülya Durmaz, kendilerine böyle güzel ve anlamlı bir gün yaşattığı için bayan Tuna’ya teşekkür plaketi takdim etti.