Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Romanya, İspanya ve Bulgaristan ile ortaklaşa yürüttüğü “Unlu Mamüller” konulu proje kapsamında “Eskişehir Gençler Pasta Yarışması” düzenlendi.
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Hasan Önal Mesleki Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı Eskişehir Valilik Meydanı’ndaki yarışmayı izleyen Vali Güngör Azim Tuna, mesleki eğitimin önemine değindi. Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkartacak böyle yarışmaların önemli olduğunu vurgulayan Vali Tuna, “Bu tür yarışmalar, gençlerin ileriki hayatlarında iyi bir meslek sahibi olmaları açısından önemlidir” dedi.
İş arayan değil, aranan kişi olmanın önemli olduğunu belirten Vali Tuna, gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Tuna, “Sadece teorik değil uygulamalı eğitim almanız, sizleri daha donanımlı bir insan yapacaktır. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin daha donanımlı bir insan olması, ileride hem çalışma hayatınızda, hem de aile hayatınızda başarıyı ve mutluluğu aynı anda yakalamanızı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yarışmaya katılan öğrencilerle kısa bir sohbet eden Vali Tuna, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.