Eskişehir Sarıcakaya İlçe Kaymakamlığı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi işbirliğinde yapılan Nergis Çiçeği Projesi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Sarıcakaya Kaymakamı Turan Soğukoluk, başarılı ve verimli bir üretimin sağlandığı Nergis Çiçeği Projesi ile farklı ve ekonomik değeri olan ürünlerin verimli Orta Sakarya Vadisi topraklarında yeşermesini mutlulukla karşıladıklarını belirtti. Soğukoluk, hem nergis çiçeği hem de nergis soğanı yetiştirmek için uygun bir iklime sahip olduklarını ifade ederek, “Bundan sonra ekonomik değeri yüksek olabilecek ürünlerle çiftçilerimize ziraat fakültemizin önderliğinde hem nergis çiçeği, hem de diğer zirai konularda yardımcı olacağız” dedi.
Kaymakam Soğukoluk ve beraberindekiler, projeyi yürüten Dr. Sibel Sarıçam’a teşekkürlerini ettiler. Nergis bahçesinin gezilmesi ile sona eren programa, Mihalgazi Kaymakamı Tahir İğde, Ziraat Fakültesi Dekanı Ali Koç, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, muhtarlar, çiftçiler ve üniversite öğrencileri katıldı.