7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Eskişehir’de 613 bin 609 seçmen bin 990 sandıkta oy kullanacak.
İl Seçim Kurulu yetkililerinden alınan bilgiye göre; merkez Odunpazarı ilçesinde 809 sandık, Tepebaşı Belediyesi’nde ise 717 sandık kurulacak. İl genelinde 613 bin 609 seçmenin bin 990 sandıkta oy kullanırken, Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’a ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na da birer sandık kurularak hükümlü ve tutukluların oy kullanmaları sağlanacak. Öte yandan huzur evlerinde yaşayan yaşlıların, en yakın okullarda oylarını kullanacağı öğrenildi.
ESKİŞEHİR PROTOKOLÜ NEREDE OY KULLANACAK?
Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Nabi Avcı’nın da Eskişehir’de 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda oy kullanabileceği öğrenildi.
Öte yandan 7 Haziran sabahı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın Adalet İlkokulu’nda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Ahmet Kanatlı Lisesi’nde, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Şeker Mahallesi’nde bulunan Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu’nda, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ise Karacaşehir İlköğretim Okulu’nda oy kullanması bekleniyor.