Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) işbirliğiyle düzenlenen Bağımsız Denetçi Eğitimleri’nin sonuncusu, yapılan belge dağıtım töreni ile tamamlandı.
Türkiye’de bu eğitimleri vermeye yetkili 24 üniversiteden biri olan ESOGÜ’de eğitimler, Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) tarafından yürütüldü.
KGK Bağımsız Denetçi Eğitimleri Koordinatörü Doç. Dr. Semih Bilge, eğitimlerle ilgili olarak, “2013 yılı Haziran ayında başladığımız ve 2 yıl süren eğitimlerimizi bu törenle tamamlamış bulunuyoruz. Bağımsız Denetçi Eğitimleri kapsamında Eskişehir’de 7 grup, Afyon’da 2 grup, Kütahya’da 1 grup olmak üzere toplamda 171 meslek mensubuna (Yeminli Mali Müşavir-YMM ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir-SMMM) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitim verdik. ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Bölümü öğretim üyelerimiz ile yürüttüğümüz bu eğitimler çerçevesinde, şehrimizdeki ve çevre illerdeki meslek mensupları ile çok güzel diyaloglar kurduk. Biz meslek mensuplarını üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Onlar da yıllar sonra öğrenci olarak üniversite sıralarına oturmanın kendilerine farklı duygular yaşattığını ifade ettiler. Kendilerine Bağımsız Denetçilik mesleklerinde başarılar dilerim” dedi.