Estonya Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Avrupa Birliği (AB) toplantılarına katılmak ve Eskişehir’i daha yakından tanımak için kente gelen Büyükelçi Miko Haljas, Vali Tuna’yı makamında ziyaret ederek Eskişehir’de olmaktan onur duyduğunu söyledi. Büyükelçi Haljas, Avrupa Günü’nün kendileri için çok özel olduğunu, Avrupa’da yaşanan özgürlüğü herkesten daha çok takdir ettiklerini aktardı. Büyükelçi Haljas, “Avrupa Günü bizim için özel bir gün. Üniversitede bir panelimiz vardı, bununla ilgili konuları tartıştık. 10 yıllarca demir perdenin gerisinde yaşamış bir ülke olarak Estonya, Avrupa Birliği’nde yaşanan özgürlüğü herkesten daha çok takdir ediyor. Bu özel günde Eskişehir’de olmak benim için çok önemli. Aynı zamanda çok hareketli ve dinamik üniversitelerinin olduğunu da görmüş olduk. Hem bu yönüyle bizim için ilgi çekici, ama aynı zamanda da Estonya olarak karşılaştırması fırsatlar açısından da ilgi çekicidir” dedi.
Vali Güngör Azim Tuna ise, Eskişehir’in potansiyel olarak doğudan batıya birçok ülkenin ilgisini çektiğini vurguladı. Vali Tuna, “Eskişehir, potansiyeli ile her alanda doğudan batıya birçok dost ülkenin ilgisini çekiyor. Son dönemde ziyaretçilerimiz bize aslında Eskişehir’in gittikçe artan cazibesini gösteriyor. Bugün Avrupa Günü münasebetiyle buraya programa gelen büyükelçimiz, Valiliğimizi ve diğer ilgili kurumları ziyaret ediyor. Tabi ki ilişkilerin artması bundan sonra her alanda değişik ilişkiler içerisinde girilmesi devletlerin yakınlaşması, ülke halkının yakınlaşması anlamında birlikte iş yapmaları ve birlikte kazanmaları noktasında Eskişehir’in önemli bir yer işgal etmesi bizi sevindirir. Bu vesile ile bize düşen bir şey olursa her zaman Estonya Büyükelçiliğimize diğerlerine olduğu gibi kendilerine yardımcı olmak konusunda görevimizi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Tuna, Büyükelçi Miko Haljas’a Eskişehir’in meşhur lületaşından pipo ve minyatür takdim etti. Büyükelçi Haljas ise Vali Tuna’ya, bir Türk sanatçının yapmış olduğu Estonya simgesini hediye etti.