Yeni yönetime seçilen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, 2014 yılında hayata gözlerini yuman Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Onursal Başkanı İrfan Çetinkaya’yı rahmetle andı. Rahmetli İrfan Çetinkaya’nın Eskişehir’e çok büyük hizmetler yaptığını aktaran Vali Tuna, “Rahmetli İrfan amcamızı hayırla ve şükranla yad ediyoruz. Gerçekten bu şehre büyük hizmetleri oldu. Aramızdan güzel hatıralarla ayrıldı” diye konuştu.
Eskişehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Vali Tuna, “Bizim asıl davamız kardeşlik davası. Birlik beraberlik için, kardeşlik ve barış için, huzur içinde yaşamak için yüce erenlerin bize emaneti olan vakıflarımız, yüzyıllardır bu doğrultuda çalışıyorlar. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfımızda bu doğrultuda ilimizde güzel işler yapıyor. Yapılan bu güzel işlerin sürdürülmesi bizim için önemli. Bizde her zaman olduğu gibi bundan sonrada yapılacak olan çalışmalarınıza destek vermeye hazırız” dedi.
Yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyen Vali Tuna, Başkan Kılıç’a ve arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diledi.
Yeni Yönetim Kurulu üyelerini Vali Tuna’ya tek tek tanıştıran Başkan Kılıç, yönetime 20 gün önce geldiklerini, bütün kamu kurum kuruluşlarıyla ve sivil toplum temsilcilikleriyle uyum içerisinde çalışmak istediklerini söyledi. Dernek ve vakıf kurmanın kolay olduğunu fakat bunları yaşatmanın zor olduğunu belirten Başkan Kılıç, yeni yönetim olarak çok heyecanlı olduklarını ve Eskişehir’e kalıcı eser bırakmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Ziyareti kabulden dolayı Vali Tuna’ya teşekkür eden Başkan Kılıç, valiliğin yaptığı programlarda vakıf olarak üzerilerine bir görev düşerse her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.