Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) işbirliğiyle bu sene beşincisi düzenlenen Eskişehir Opera-Bale Günleri’nde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği "Hamlet Balesi" Eskişehirli sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
“Hamlet” Balesi"ne Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hv. Org. Abidin Ünal, Hava Savunma Komutanı Hv. Korg. Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda sanatsever katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen ve ünlü yazar William Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan Hamlet Balesi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Orkestra şefliğini Sunay Muradov’un yaptığı ve muhteşem kareografisiyle izleyicileri büyüleyen gösteri sonunda orkestra ve dansçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.
5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 13 Mayıs Çarşamba günü Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Piri Reis” adlı bale gösterisi ile devam edecek.