Eskişehir’de Eğitim-Sen üyesi olan ve katıldığı basın açıklaması sonrası açığa alındığını iddia eden Hatice Yüksel isimli İngilizce öğretmeni, Vilayet Meydanı’nda tekrar basın açıklaması yaptı.
Vilayet meydanında toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, basın açıklamasında bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel için çeşitli sloganlar attı. Ardından 8 Nisan günü hakkında yürütülen soruşturmanın güvenliği gerekçesiyle açığa alındığını iddia eden Hatice öğretmen, bu kapsamda kampanya başlatarak, bin 685 adet imza topladığını söyledi. Hatice öğretmen yaptığı açıklamada, “8 Nisan günü hakkımda yürütülen soruşturmanın güvenliği gerekçe gösterilerek görevimden açığa alındım. Soruşturmanın konusu 1 Nisan günü katıldığım bir basın açıklamasıydı. 31 Mart günü Çağlayan Adliyesinde yaşanan olayların ardından pek çok ilde operasyonlar yapıldı. Eskişehir’de de aralarında aynı sendikanın üyesi olduğum çok yakın arkadaşlarımın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu beş kişi, gezi direnişiyle, Ali İsmail’in mahkemesine katılmakla ve basın açıklamasına katılmakla suçlandılar. Ben de 1 Nisan günü bu arkadaşlarımın serbest bırakılması talepli bir basın açıklamasına katıldım ve gözaltına alındım” dedi.
“BASIN AÇIKLAMASINA KATILMANIN SUÇ OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUM”
Basın açıklamasına katılmanın suç olmadığını ifade eden Hatice Yüksel, bundan sonra hem kendi haklarının, hem de adaletsizliğe uğrayan herkes için mücadele edeceğini belirtti. Yüksel, “Bu hukuksuz uygulamaya son verilene, işime ve öğrencilerime geri dönene kadar adalet talepli mücadeleme devam edeceğim” şeklinde konuştu.