Eskişehir’in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında 9 gündür eyleme devam eden fabrika işçilerine, Gölcük ilçesinde bulunan Ford Otosan çalışanları destek verdi.
Yaklaşık 120 araçla İnönü Ford Otosan Fabrikası önüne gelen yüzlerce fabrika çalışanı, eylemlerine devam eden işçi arkadaşlarına manevi destek oldular. Toplu halde sloganlarla fabrika giriş kapısı önüne gelen Ford Otosan çalışanları burada bir basın açıklamasında bulundular. İşçilerin, günlerdir devam eden eylem yerinde oluşturdukları temsili Türk Metal Sendikası mezarı dikkatlerden kaçmadı.
Gölcüklü işçiler adına bir açıklama yapan fabrika çalışanı Salim Kol, kazanana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi. Salim Kol açıklamasında “Bizi muhatap almayan işverenin tebligatlarını biz hiçbir şekilde muhatap almıyoruz. Çünkü biz hukuksuz bir şey yapmıyoruz, biz hakkımızı arıyoruz. Hepimizin cebinde binlerce borç var. Eğer biz eylemci, provokatör olsaydık, cebimizde binlerce borçlar değil milyon dolarlar olurdu. Gelinen süreçte çeşitli tehditler ve oyunlarla karşı karşıyayız. Ama sonuç ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz. Önce onlar bizi tanıyacak. Buradaki emekçi arkadaşlarım artık kendini kullandırmayacak. Öncelikle işveren bize şu soruların cevabını versin. Bizi işten atacak mısın? İşten attığın arkadaşlarımızı geri alacak mısın? Hakkımızı verecek misin? Bize iş güvencesi verecek misin? Türk Metal Sendikası bize ders aldığını söylüyor. Madem ders aldılar, öncelikle işçiden çaldıkları paraları iade edecekler. İşveren ders aldığını söylüyor. Ders aldıysa hakkımızı vermesini bilmelidir” dedi.
Gölcüklü işçiler adına konuşan Hakan Cömert ise, “Ekstra istekler yok. Çok uçuk kaçık istekler yok. Herhangi bir siyasi bir propaganda ve örgüt yok. Kelimenin anlamsız ve manasız kaldığı yerlerdeyiz. İnşallah burada ki inanç ve duygu seli haklı bir şekilde davasını sürdürecek. Ekmeğini kazanarak evine rahat bir şekilde gidecek” dedi.
Konuşmaların ardından bir süre daha işçi arkadaşlarına destek veren Gölcüklü Otosan işçileri, daha sonra Gölcük’e doğru yola çıktılar.