Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen “İş’te Taktik” etkinliği ile öğrencilere iş hayatında yaşanan gelişmeler aktarıldı.
Öğrencilere, iş hayatında kadın - erkek ilişkileri, iş dünyasında yaşananlar, özgeçmiş (CV) hazırlanırken nelere dikkat edilmeli ve iş hayatında kalitenin önemi anlatıldı. Öğrenci Merkezi Salon 2009’da bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “İş’te Taktik” etkinliğine, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Atik, Hyundai Otomotiv Satış Bölge Müdürü Aytaç Tüfekçibaşı, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Menekşe Polatcan Serbest, Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Fatih, kulüp üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“BURADA ANLATILANLAR YAŞANMIŞ DENEYİMLERDİR”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kulüp Danışmanı Yard. Doç. Dr. Muhammed Recep Okur, kulüp olarak farklılık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Amaçlarının öğrencilerin kariyerlerine dair kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmak olduğunu söyleyen Okur, öğrenciliğin bir şekilde başlayıp bittiğini vurguladı. Okur, “Üniversiteye giren her arkadaş bir şekilde mezun oluyor. Biz bu öğrenme hayatında kendimizi nasıl farklı kılabiliriz bunun üzerine çalışıyoruz. Dolayısıyla bu anlamda kendinizi farklı hissedebilirsiniz. Diğer etkinliklerimizde de farklı olarak, kariyerle alakalı etkinliklerimiz olacak. Burada anlatılanlar yaşanmış deneyimlerdir. Anlatılanlar sizlere yol gösterecektir. Şöyle düşünün, her dersin hocası farklı ve her dersten aslında bir şeyler süze süze o bölümden mezun oluyorsunuz. Aslında burada yapılan şeylerde çok farklı değil. Alanında uzman kişiler tarafından sizlerin ufakta olsa kendinize bir ders çıkarmanız için size yol gösteriyorlar. Eğer bunu kazanabilirseniz bu etkinlik sizin için faydalı olmuş demektir” diye konuştu.
"ÖĞRENCİLERİN GELECEK PLANLAMALARINA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ"
Kurulduğu günden bu yana kulübün içinde yer aldığını söyleyen Yönetim ve Gelişim Kulübü Başkanı Emine Çelik ise, etkinliklerinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini bildirdi. Etkinliğin genel amacının öğrencilerin daha okuldayken sektördeki insanlarla buluşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sektörde olup bitenleri, iş hayatının içinde yaşananları burada uzman kişilerce arkadaşlarımıza aktarabilmeyi hedefliyoruz. Çoğumuz nasıl lisede yanlış bölüm seçtiysek, aynı şekilde üniversiteden de mezun olduktan sonra bazen bilmeden meslek seçimleri yapabiliyoruz. Örneğin, pazarlama departmanının ne iş yaptığını bilmeden pazarlamada çalışmayı düşünen arkadaşlarımız var. Biz burada bu arkadaşlarımızın bilgilendirilmesini sağlayarak, daha öğrencilik zamanlarında kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyoruz. Biz arkadaşlarımıza hayallerini gerçekleştirmelerinde, geleceğe dair planlama yapmalarında ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz.”