Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen “Sektör Buluşmaları” isimli etkinliğin bu yıl 7’ncisi düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler iş hayatından önemli isimlerle bir araya geldi.
Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) düzenlenen etkinliğe AvivaSA Emeklilik ve Hayat Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayburtluoğlu, Sarar Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Leman Kültür CEO’su Kemal Şentürk, Nestle Professional Satış Müdürü Mehmet Yılmaz, Müzisyen Bedük ve diğer ilgililer konuk oldu.
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Öğr. Gör. Ömer Kaçmaz, öğrencilerin mezun olduklarında kendisine iş verilebilmesi için diğerlerinden farklı olunması gerektiğini söyledi. Kaçmaz, “Mezun olduğunuzda, karşınızdaki insanın size iş verebilmesi için sizdeki parıltıyı görmesi gerekiyor. Bu etkinliğe katılarak diğerlerinden birkaç adım öne geçtiniz. Bu imkânı sağladığı için hocalarıma ve Kariyer Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi.
“KARİYER PLANLAMASI ÖĞRENCİLİK YILLARINDA YAPILMALI”
Kariyer Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Deniz Kağnıcıoğlu ise, insanın karakterinin oluştuğu en önemli evrelerden birinin üniversite dönemi olduğunu belirterek, etkinliğe emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Meslek seçiminin kişilerin hayatlarında aldıkları en önemli kararlardan biri olduğunu aktaran Kağnıcıoğlu, kariyer planlamasının öğrencilik yıllarında yapılması gerektiğini vurguladı. Kağnıcıoğlu, “Kişisel kariyer planlamanızı öğrencilik döneminde yaparsanız, bu tarz etkinliklerin katkısıyla kendi kariyer haritanızı oluşturabilirsiniz. Hedeflerinizin ne olduğunu bilin. Kendinizi keşfedin. Neyi başkalarından daha iyi yapabiliyorsanız, ön plana çıkarın” diye konuştu.
“FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN”
Etkinliğin ilk konuşmacısı AvivaSA’nın Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayburtluoğlu, şirketin işleyişi, eleman alımı ve bireysel emeklilik uygulamasıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. İşe alımda yeni mezunlara öncelik verdiklerini ifade eden Bayburtluoğlu kendi yöneticilerini kendilerinin yetiştirmeye çalıştığını bildirdi. İş alımlarında okuldan kaç puanla mezun olunduğuna pek önem vermediklerini vurgulayan Bayburtluoğlu, kişinin uygun pozisyonda çalışmasının daha önemli olduğunu belirtti. Bayburtluoğlu, “Hiçbir başarıyı ödülsüz bırakmıyoruz. Süper Mezun projesi kapsamında 27 Mart Cuma günü, Anadolu Üniversitesi’nde bir mülakat gerçekleştireceğiz. Bu mülakatla beraber öğrenciler, üniversiteden mezun olmadan işe başlama fırsatı yakalayabilecekler. Fırsatları değerlendirin. Yapabildiğiniz kadar çok staj yapın” ifadelerini kullandı.
Yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşmacılar, etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.