Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Bağlar Mahallesi, Sinan Alağaç Parkı içerisinde yer alan “Deneyimli Kafe”, huzurlu bir ortamda çaylarını yudumlayıp hoşça vakit geçirmek isteyen özellikle yaşlı ve emekliler tarafından büyük rağbet görüyor.
Deneyimli Kafe, hızlı kent yaşamı içinde sakin bir durak ve bir bardak çay kadar sıcak bir ortam sunuyor. Çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara ve engellilere toplumun her kademesine farklı olanaklar tanıyan Tepebaşı Belediyesi’nin mekanlardan biri olan Deneyimli Kafe, yurttaşların takdirini çoktan kazanmış bir merkez olarak öne çıkıyor. Bağlar Mahallesi, Sinan Alağaç Parkı içerisinde yer alan “Deneyimli Kafe” ile özellikle yaşlı ve emekliler huzurlu bir ortamda çaylarını yudumlarken vakit geçirebiliyorlar. Günlük gazetelerin, internetin, satranç, domino ve briç gibi çeşitli zeka oyunlarının da yer aldığı kafe, çoğu zaman keyifli sohbetlerin merkezi oluyor.
Deneyimli Kafe’nin kendilerine bir araya gelme sosyalleşme imkanı sunduğunu kaydeden yurttaşlar ise hizmetlerden oldukça memnunlar. Yurttaşlar, gün içinde boş vakitlerini bu merkezde okuyarak, sohbet ederek ve keyifli oyunlar oynayarak geçirdiklerini söylüyorlar.