Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yan yana bulunan Gültepe ve Yenikent mahallelerinin muhtarları, sorumluluk alanlarında birlikte ortak çalışmalarla vatandaşlara daha iyi hizmeti vermek için çalışıyorlar.
Her iki muhtar da güç birliği yaparak iki mahallenin muhtarı gibi çalışmalarını sürdürüyorlar ve vatandaşlara ellerinden gelen yardımda bulunmaya devam ediyorlar. Her iki mahallenin arasında sadece Seyitgazi yolunun olduğunu belirten Gültepe Mahallesi Muhtarı Ali Al ve Yenikent Mahallesi Muhtarı Nezahat Nazik, muhtarlık ofislerinin de yan yana olmasını hizmet için fırsata dönüştürdüklerini anlattılar. Herhangi bir sebeple bir muhtarın ofisinde olmaması durumunda diğer muhtarın devreye girerek vatandaşların sorunun anında çözdüğünü söyleyen Al ve Nazik, "Bu birliktelik vatandaşlarımız tarafından da büyük takdir görüyor. Güçlerimize ve emeklerini birleştirerek halkımıza daha iyi hizmet sunmanın çabası içindeyiz" dediler.
Yaşanan bu durumu her iki mahalledeki vatandaşlar tarafından da çok güzel bir anlaşma olarak yorumlanıyor. Vatandaşlar, bu güç birliği, dayanışma ve yardımlaşmanın örnek olduğunu belirterek durumdan oldukça memnun kaldıklarını anlattılar.
Gültepe Mahallesi Muhtarı Ali Al, muhtarlıkta yedinci dönemin sürdürürken Yenikent Mahallesi Muhtarı Nezaket Nazik ise ikinci muhtarlık dönemini yaşıyor.