Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosunun düzenlediği, ‘Bahar Atölyeleri’ etkinliklerinde, 6-13 yaş çocuklara 10 farklı alanda atölyede eğitim verildi. 150 çocuğun katıldığı atölyelerde çocuklar neşeli dakikalar geçirirken, yeteneklerini de keşfettiler.
Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Masal Şatosunda, çocuklara özgüven kazandırma ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için 10 farklı alanda, ‘Bahar Atölyeleri’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu ‘Bahar Atölyeleri’ çalışmalarına çok yoğun başvuru oldu. Mayıs ayında başlayan atölye çalışmalarında çocuklara, Masal Şatosu ekibinin eğitimcileri; Beden Perkisyonu, Bardak Ritim, Dinliyorum Tasarlıyorum, Karikatür, Kukla Yapımı, Ben Kimim, Bez Oyuncak Yapımı, Ebru, Orff ve Pandomim alanında kurs verdiler.
KATILAN SAYISI ARTACAK
Değişik ve ilgi çekici alanlarda yapılan atölye çalışmalarında çocuklar, el becerilerinin yanı sıra; hayal güçlerini geliştirme olanağı buldular. Atölyelerde birlikte paylaşmayı ve eğlenmeyi de öğrenen çocuklar, oldukça başarılı eserlere imza attılar. Atölyelere; oynayarak, keşfederek, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaran 150 çocuk katıldı. Masal Şatosu yetkilileri bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri, ‘Bahar Atölyeleri’ etkinliğinin gelecek yıllarda atölye ve çalışmalara katılacak çocukların sayısını artırmayı planladıklarını söylediler.