Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde, Emirdağ Kaymakamlığı ve Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) işbirliği ile düzenlenen “Milli Mücadele’de Emirdağ” tarihi belgeler sergisi ve konferansı öğrenciler ve davetliler tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi.
Konferansın açılış konuşmasını Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca gerçekleştirdi. Konuşmasında gençlerin tarihini iyi öğrenmeleri gerektiğini aktaran Ağca, “Haklı olduğumuz pek çok tarihi konuda maalesef haksız duruma düşmekteyiz. Ben bu bakımdan ESAB yöneticilerine sergi ve konferans için teşekkür ederim. ESAB’la işbirliği yaparak daha pek çok etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.
ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ise yaptığı konuşmada, geçmişini iyi bilen bir toplumun, geleceğe güvenli ve huzurlu bir şekilde gideceğini vurguladı. Urfalı, “Geleceğimiz geçmişimizde gizlidir. Bizler geçmişimizi ne kadar iyi bilir ve ders alırsak geleceğe daha güvenli ve huzurlu yürürüz. Milli Mücadele’de Emirdağ, gerçek anlamda düşmana karşı direnmiş ve şanlı bir görevi yerine getirmiştir. Şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.
ESAB Başkanı Ahmet Urfalı tarafından verilen konferansa, Emirdağ’ın Milli Mücadele kahramanlarının torunlarının da katılması duygulu anlara neden oldu. Multivizyon gösterisiyle sunulan konferansta tarihi belgeler ve fotoğraflar izlettirildi. Emirdağ Kredi ve Yurtlar Kurumu Sergi Ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, ESAB Başkanı şair-yazar Ahmet Urfalı ve yönetim kurulu üyeleri, protokol ile kalabalık bir halk topluluğu da katıldı. Tarihi belgeler sergisi, 60 fotoğraf ve belgelerden oluştu. Emirdağlı gençler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gören serginin 7 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.