CHP PM üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Muttalip mahallesindeki evlere konuk olarak kadınlarla buluştu. Ev buluşmalarına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.
Muttaliplilerin sevgi ve ilgisi ile karşılanan Prof. Dr. Usluer ve Dt. Ataç, kadınların hazırladığı hamur işlerinden yedi ve vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. Muttalipli kadınlar evlerine konuk olan Prof. Dr. Usluer’e yöresel kıyafetlerinden olan şalvar, patik ve yazma hediye edildi. Kadınların hediyelerini memnuniyetle kabul eden Usluer, onları kırmayarak yöresel kıyafetleri giydi ve kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadınların sorunlarını dinleyen Usluer, evine konuk olduğu kadınlardan birinin “Sigortam yok, Bağ-Kurum yok, eşim işten çıkarıldı, anne ve babalarımız bize bakıyor halâ” şeklindeki şikayeti karşısında, CHP iktidarında işsizlik durumunda da sigortanın devam edeceğini belirtti. CHP’nin seçim bildirgesinde bu konuların ayrıntılı olarak el alındığını aktaran Usluer “Sağlık bir vatandaşlık hakkıdır sigorta priminin ödenemediği işsizlik durumunda da sağlık hizmeti devam edecektir. Sağlıkta katkı paylarını kaldıracağız" dedi.
AHMET BAŞKANIN İNSANLIĞI
Muttalipli vatandaşlar, “Ahmet Başkan gelene kadar kimse bize ne istiyorsunuz diye sormadı, kimse hatırımız sormadı, Ahmet Ataç, insanlığı ile bizlerin sevgisini kazandı” diye konuştu. Prof. Dr. Gaye Usluer de “Ahmet Ataç’ın hizmetlerinin engellenmemesi için de bize oy vermenizi bekliyoruz. CHP’li Ahmet başkanın sizin köyünüze iş yapabilmesi için paraya ve çocuklarınızı işe alabilmesi için kadroya ihtiyacı var. AK Parti hükümeti hizmetlerin yapılmasını engelliyor. Biz hükümet olunca Ahmet Başkan’a destek vereceğiz, O da sizin için daha iyi işler yapabilecek” ifadelerini kullandı. Muttaliplilerin oyunu isteyen Prof. Dr. Usluer, “Sandığa gidip altı oka basıyorsunuz, sonra da meclise beni ziyarete geliyorsunuz, hepinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.
TELEFONLA RANDEVUDAN DA 4,5 LİRA ALIYORLAR
Özel hastaneler konusuna de değinin Prof. Dr. Usluer, “Şimdi özel hastaneleri yaptılar, bunlarla övünüyorlar. Ama bu hastaneler ek paralar alıyorlar. Şimdi o parayı yüzde 200 arttırdılar. Sizden 60 lira alıyorlar, devletten de 30 lira. İlaç konusu da ayrı bir sorun, maaşlarınızdan muayene ücreti kesiliyor, aldığınız ilaçlar için de 3 ilaca kadar 5 lira para kesiliyor. 3’ten sonra ki her ilaç için bir lira kesiyorlar. Örneğin 8 kutu ilaç aldın ilaç parası dışında 8 lira senin maaşından kesiyorlar. Bir de yazılan ilacın devlet en ucuzu ödediği için en ucuzu vermek istiyor. Orjinal ilacı almak istediğinizde fiyat farkı ödüyorsunuz. Şimdi telefonla hastanelerden randevu aldığınızda sizden para 4,5 lira para kesiyorlar” dedi.
Düşük maaşlar ve güvencesiz çalışmanın tüm evlerin ortak sorunu olduğunu belirten Usluer, kadınların mecliste daha çok yer alması gerektiğine de değindi.