Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantılarının 12’nci Birleşim 1’inci oturumu gerçekleştirildi.
Odunpazarı Belediye Meclisi’nin 12’nci birleşim birinci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda 5 gündem maddesine ilişkin komisyon raporları okundu. Okunan raporların 5’i de oy birliği ile kabul edildi. Öne çıkan maddeler arasında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Gıda Bankası Yönetmeliği Taslağı oldu. Alınan karar doğrultusunda, Odunpazarı Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin aylık erzaklarını istedikleri gibi seçip alabilmeleri için Gıda Bankası projesini başlattı.
Proje ile ilgili belediyeden yapılan açıklamada, "Odunpazarı Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarına ‘Gıda Bankası’ projesiyle yepyeni bir boyut getirecek. Maddi sıkıntı yaşayan aileler, Gıda Bankası’ndan belirlenen limitlerde ücretsiz olarak alışveriş yapabilecek. Birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahipleri, her ay 100’ün üzerindeki ürün çeşidi arasından “Halk Kart” ile alışveriş imkanı bulabilecek. İhtiyaç sahiplerine, erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesini sağlamak için Vatan Caddesi’nde kurulacak Gıda Bankası raflarında, 100’ün üzerinde ürün çeşidi bulunacak. Para geçmeyen market olarak bilinecek olan Gıda Bankası’nda, ihtiyaç sahipleri gıda, temizlik malzemesi, giysi ve ev eşyası gibi her türlü ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayabilecek" ifadelerine yer verildi.