Odunpazarı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, kadrolu işçi haklarının iyileştirilmesine yönelik olarak görüşmelere başladı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Belediye-İş Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş ve sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kadrolu işçiler ile ilgili konular görüşüldü. Başkan Kurt, anlaşmada en kısa zamanda sonuca varılacağını belirtti. Sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkının hem belediye hem de işçi için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Kurt, şunları söyledi;
UYGULANABİLİR BİR TOPLU SÖZLEŞME
“İmzalanacak toplu sözleşme, belediyemiz içerisinde işçi arkadaşlarımızla olan çalışma düzenimizi oluşturacak. O nedenle çok önemlidir. Laf olsun diye bir toplu sözleşme imzalamaktan çok, uygulanabilir bir toplu sözleşme imzalamak lazım. Biz sosyal demokrat bir belediye olarak, çalışanlarımızın hakkını sonuna kadar savunan bir belediyeyiz. Toplu sözleşmede bazı iyileştirmeler mümkündür. Bunları değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızla belirli görüşmeler yaptık. İşçi arkadaşlarımızın yararına olacak her türlü konuda adıma atmaya hazırız.”
8 HAZİRAN MİLAT
Odunpazarı Belediyesi çalışanlarından üretim istediğini kaydeden Başkan Kurt, “İşçi arkadaşlarımızdan üretim istiyoruz. Daha çok çalışan, daha çok üreten, Odunpazarı Belediyesini öne çıkaran hamleler yapmalarını diliyoruz. Keşke bütün çalışanlarımız toplu iş sözleşmesinden yararlanabilseler ama maalesef taşeron sistem diye bir sistem Türkiye’nin başına beladır. Biz 8 Hazirandan sonra taşeron sistemini kaldıracağız. Bunun için taşeron işçilerimizin bize destek olması lazım. Destek olmazsa bu mümkün değil. Türkiye 12 yıldır çalışma hayatında kargaşa yaşıyor. Uzlaşma zemini aramadan yapılan anlaşmalarda çok ciddi anlamda bir kargaşa var. Umarım yeni dönemde çok daha iyi bir çalışma ortamı doğar. Biz işçi arkadaşlarımıza elimizden gelen katkıyı sunmak istiyoruz. Ama dediğim gibi çalışma ortamını da en yüksek kalitede istiyoruz. Sendikanın da bence en önemli görevlerinden biriside budur. Çalıştığı iş yerine saygıyı ve sevgiyi götürmek de işçinin görevidir. Biz sizlere inşallah iyi bir sözleşme yaparız” dedi.