CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Haydar Aras, gelecek nesiller için değişimi yakalamanın şart olduğunu, bu konuda çözüm önerilerini içeren çalışmayı tamamladığını kaydetti.
Aras, dünyanın değiştiğini, bu değişimi durdurma gücünün olmadığını belirtti. Çağa ayak uydurmak için değişimi yakalamanın gerekliliğine işaret eden Prof. Dr. Haydar Aras, "Yaşanan değişimi geciktirebiliriz, fakat her gecikme, gelecek kuşakları bu işi daha iyi yöneten toplumların boyunduruğu altına sokma riskini arttıracaktır. Bu nedenle dünya genelinde yaşanan bu değişim dalgasına karşı olmayan, dalgayla olabildiğince uyum içinde hareket edebilen toplumlar, gelecekte dünya da söz sahibi olacaktır. Avrupa, artık kendi gençlerini ağır sanayide çalışmaya, fabrika tipi iş ortamlarında ömürlerini tüketmeye ikna edemiyor. Günümüzde bazı iş kollarının Avrupa’da istenmemesi ve bunların gelişmekte olan ülkelerde kendilerine yer bulmaları, bize göre bu sorunlarla daha erken yüzleşen Avrupa’nın bulduğu geçici bir çözüm sadece" dedi.
10 ANA BAŞLIK ALTINDA ÇÖZÜM ARANMASI GEREKEN KONULAR
CHP Milletvekili aday adayı Aras, bir öğretim üyesi olarak uzun zamandır bu konuda çalıştığını kaydederek hazırladığı çalışmanın konu başlıklarını şöyle sıraladı; "
"Örneğin; 10 yıl sonraki kuşak nasıl işlerde çalışacak, hayatını nasıl idame edecek, günlük alışkanlıklarına hitap eden ihtiyaçları neler olacak, sanat algısı nasıl şekillenecek, bu günkü fabrikalarda çalışmak isteyecekler mi,
bu günkü fabrikalarda çalışmak istemezlerse bu fabrikaları kim işletecek, mevcut işletmeleri yeni kuşağın çalışabileceği mekânlar haline getirmek mümkün mü, yoksa yeni iş kollarımı oluşturulmalı, bu gün olmazsa olmazlarımızın bir kısmı hayatımızdan hızla çıkacak mı, kimsenin yapmak istemediği ama zaruri işleri yapmaya insanlar nasıl ikna edilecek. 10 ana başlık altında çözüm aranması gereken konularla ilgili çalışmayı kısa bir süre önce tamamladım. CHP’nin iktidarında gelecek neslimizi yakından ilgilendiren bu konularla ilgili çözümler hayata geçirilecektir. Bu nedenle tüm gençlerimizi CHP’yi desteklemeye davet ediyorum. Değişimi ancak CHP iktidarında yaşayabilirsiniz"