Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Şef İnci Çayırlı yönetiminde düzenlediği konser, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan’ın anısına gerçekleştirildi.
ÇYDD Eskişehir Şubesi ile ortaklaşa olarak Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi çok büyüktü. Salonu dolduran izleyiciler, yaklaşık iki saat boyunca İnci Çayırlı ve korosuna eşlik ettiler. Türkan Saylan’ın anıldığı konserde bir konuşma ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Bu anlamlı günü bizlerle paylaştığınız için minnettarım. Türkan Saylan’ın ölümünün 6. yılında sizlerle birlikteyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu tablonun çok aydınlık olmasını diliyorum” dedi.
Konserde birde sürpriz gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta doğum gününü kutlayan İnci Çayırlı için hazırlanan pasta, sahneye alınarak Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç eşliğinde kesildi. Çayırlı, “İyi ki müzik var. Bu bana harikulade bir sürpriz oldu. Başkanım, sizi seviyorum, iyi ki varsınız” diyerek duygularını belirtti. Ardından Başkan Ataç da koroya dahil olarak, hep birlikte “Samanyolu” şarkısını söylediler.
Konser, “Hoş Gelişler Ola” türküsüyle sona ererken, Başkan Ataç, Çayırlı’ya çiçeğini takdim etti. Ataç, “Öncelikle Türkan Hoca’yı saygıyla anıyorum. Bilim insanı olarak çok büyük hizmetleri var. O kadar çok söylenecek şey var ki çok ciddi bir Cumhuriyet kadınıydı. Kız çocuklarının okuması için çok çaba sarf etti. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Ben İnci Hoca’ma, saz üstatlarıma ve korodaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.