Tepebaşı Belediyesi’nin Kent ve Kültür Söyleşileri’nin bu ay konuğu yazar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Zeynep Altıok Akatlı oldu.
Şair Haydar Ergülen yönetiminde gerçekleşen ve ’Aydın Cinayetleri’ ve Türkiye’de aydın kimliğinin konuşulduğu söyleşide açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı’nın, gelecekte çok önemli bir hayatı olacağını söyledi. Başkan Ataç, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili adayımız ve böyle bir toplantının da önemli bir zamana denk gelmesinden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Zeynep’in de CHP’yi temsil edeceğine çok seviniyorum. İnşallah bundan sonraki toplantıda Milletvekili Zeynep’i ağırlayacağız. Onun partiye ve Türkiye’ye çok yararları olacağını biliyoruz. Böyle bir aileden önemli bir misyonla geliyor” dedi.
Zeynep Altıok Akatlı, Türkiye’de tarihsel süreçte aydın cinayetlerinin aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, aynı şekilde yok edilen aydınların, faili meçhul olarak kalmasının toplumun vicdanında onarılmaz yararlar açtığına değindi. Akatlı, Türkiye’de faili meçhul cinayetlere kurban giden insanların aileleri olarak bir araya geldiklerini anlatarak, bu birliktelik ile aydın cinayetleri ve faili meçhul cinayetlerle ilgili bir toplumsal duyarlılığın oluşmasını hedeflediklerini söyledi.
Zeynep Altıok Akatlı, siyasi yaşamı ile ilgili olarak ise “İzmir ve Eskişehir güzel ve özgür şehirler, ikisi de kültür ve sanatla yaşayan şehirler. Tepebaşı Belediye Başkanımızın sanatla ne kadar iç içe olduğunu biliyorum. Eskişehir’e bu özelliği kazandıran Sayın Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum ve yönetim kademelerinde görev aldım. Sokakta mücadeleyi bilen biri olarak mücadelemi sokakta yapmaya karar verdim. Bu yapımı da Meclis de koruyarak doğru bildiğim şeyleri söylemekten korkmayacağım” şeklinde konuştu.