Tepebaşı Belediyesi’nin Lions Kulüpleri ile ortaklaşa düzenlediği Alzheimer Hasta Konuk Evi, yapılan törenle hizmete açıldı.
Tepebaşı Belediyesi Aşağısöğütönü mevkiinde bulunan “Yaşam Evleri”nden birine açılan konuk evinde 20 yatak ve 9 hasta hizmet alacak. Burada yatacak olan hastalara psikolog, psikiyatri ve fizyoterapistler sayesinde ağırlıklı olarak günlük ihtiyaçların karşılanması yönünde eğitimler verilmesi hedefleniyor. Hastaların konuk evinde spor yapıp, gün içerisinde eğitici zeka oyunları oynayabilme imkanı bulabileceği gibi sık sık doktor kontrolünde olacakları da yetkililer tarafından söylendi.
Törende konuşan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 18-K Federasyonu 2012-2013 Hizmet Dönemi Federasyon Başkanı ve Proje Koordinatörü Mehmet Yavaş, açılacak olan konuk evinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Yavaş, “Toplumumuz için karşılıksız hizmetler üren Lions Kulübü, bugün Eskişehir’de kalıcı bir esere imza attı. Bugün burada açılışı yapılacak olan Tepebaşı Belediyesi Lions Alzheimer Konuk Evi bu duruma kolay gelmedi, çok zorlu şartlardan geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi
Ardından konuşma yapan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 18-K Federasyonu 2014-2015 Hizmet Dönemi Federasyon Başkanı Nejat Yahya ise, iyi niyetle temeli atılan her projenin tamamına kavuştuğunu belirtti. İnsanların, genç yaşlarda dahi alzheimer hastalığına kapılabileceğini söyleyen Yahya, “Alzheimer hastalığı dünyada ve Türkiye’de geometrik dizi şeklinde artıyor. Tıbbi destek almış olduğumuz Uludağ Üniversitesi Nöroloji Anabilim dalında bulunan Prof. Dr. Mustafa Bakar hocamız bizlere 23 yaşında hastasının olduğunu söylüyor. Bu çok üzücü bir durum. İnsanlık adına yapılan bu projeler, inşaatlar gerçekten yerine ulaşıyor hiç merak etmeyin. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Son olarak konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar ise şu sözleri söyledi:
“Burası Tepebaşı Belediyesi’ne ait bir bölge. Tepebaşı Belediyesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığı ile burada bir konut projesi gerçekleştirdi. Bu konut projesi sonrasında da bir kısım evler belediyeye arsa değeri karşılığında verildi. Tepebaşı Belediyesi kendi verilmeyen bu villalarında devamını alarak böyle bir sosyal projenin gerçekleştirilmesinin ilk temellerini attı. Burada 54 villa var, bunların çoğu kullanılabilir durumda. Gerek belediye gerekse hayırsever vatandaşların destekleriyle oldu tadilat işleri. Yaklaşık 80 civarında hastamız var. Açılacak olan nu son tesisimiz ile yaklaşık yüz hastaya hizmet vermiş olacağız.
Konuşmaların ardından Başkan Vekili Abdülkadir Adar tarafından Mehmet Yavaş ve Nejat Yahya’ya plaket takdim edildi. Plaket takdim edildikten hemen sonra Alzheimer Konuk Evinini açılışı yapılmak üzere kurdeleler kesildi.