Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi öncülüğünde düzenlenen 17. Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında "Terkedilmiş" filminin yönetmeni ve oyuncuları Espark Alıveriş Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.
ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 15 Mayıs’taki vizyonundan önce Anadolu Galasını Eskişehir’de gerçekleştirecek olan Terkedilmiş filminin yönetmenini ve film ekibinden Kyamran Agabalaev ve Konul Nagiyeva’yı ağırladı. Sanatseverlerle bir araya gelen yönetmen Korhan Uğur, film hakkında bilgi verdi. Ölüm konusunun kendisini etkilediğini anlatan Uğur, "Terkedilmiş, bir sanatoryumda 9 kişinin hayatlarının kesiştiği yasa dışı bir operasyonu konu alıyor. Film, ülkesinde devam eden vahşi savaştan kaçarken çocuğu ve annesi dışında tüm ailesini kaybeden ve hayatta kalmak için yasa dışı bir operasyona karışan bir kadının dramı ile yaşlı bir babanın oğlunu hayata döndürmek için verdiği yaşam mücadelesini beyazperdeye taşıyor" dedi.
Uğur, Terkedilmiş ile birlikte yönetmen kodluğuna ikinci kez oturduğunu ifade ederken, Festival Yönetmeni Serhat Serter de film ekibine eşlik etti.