“Tarihin Tanıkları Şehitlere Saygı Yolunda” etkinliği ile Çanakkale’ye giden vosvosların getirdiği toprakların teslim törenleri Neo Plus ile sonlandı.
Tepebaşı Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi’nin 100. yıl kutlama programı çerçevesinde Neoplus Outlet sponsorluğunda, Eskişehir Vosbağa Derneği ile gerçekleştirilen “Tarihin Tanıkları Şehitlere Saygı Yolunda” etkinliği çerçevesinde Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Gerçek Şehitliği, Şehitler Abidesi, Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği’nden aldıkları toprağı Eskişehir’e getirerek Neoplus Outlet’te düzenlenen törenle İşletme Müdürü Evren Kırcalı’ya teslim etti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmasında “Bir asır geçti Çanakkale’ye olan takdirlerimiz her gün artarak gidiyor.100 Yıl önce Çanakkale’yi geçemediler şimdi gelseler yine geçemezler. Her Türk vatandaşın Çanakkale’yi görmesi gerekir. Şehitlerimize ne kadar şükretsek azdır. Oradaki zafer başarı Mustafa Kemal ve arkadaşlarınındır. Onlara ne kadar şükretsek, dua etsek azdır” dedi.
Neoplus Outlet İşletme Müdürü Evren Kırcalı ise; “Bugün Türk Gençliği bu toprakları muhafaza ve müdafaa edecektir. Bu topraklar için yaşamlarını feda eden şehitlerimiz anıyorum” şeklinde konuştu.