Başbakanlığın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hayat” programı çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün katkıları ile üniversite öğrencilerine dağıtılacak olan 200 bisiklet için protokol imzaları atıldı.
Proje ile 15 yaş üstü vatandaşlarda bisiklet kullanımı yaygınlaştırılarak, sağlıklı nesillerin yetişmesi planlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan protokol Eskişehir Valiliği ile Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) arasında imzalandı.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, projenin amacının fiziksel aktiviteyi arttırarak, sağlıklı nesilleri yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti. Projenin bir amacının da ayrıca motorlu taşıt kullanımı azaltarak çevreyi korumak olduğunu ifade eden Vali Tuna, Eskişehir’de bisiklet kullanımın oldukça iyi seviyelerde olduğunu hatırlattı. Vali Tuna, şunları söyledi;
“ESKİŞEHİR’DE BİSİKLET KULLANIMI OLDUKÇA İYİ SEVİYEDE"
“Başbakanlığımız illere belirlenen sayılarda bisikletlerin alınması talimatı vermiştir. Bisikletlerimiz geldi, hepsi tamamlandı. Bir kısmını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımızda yapıyoruz. Bir kısmını da üniversitemizde okuyan öğrencilerimize. Osmangazi Üniversitemiz ile yapacağımız protokol gereği tamamen sağlıklı hayat, hareketi arttırmaya yönelik insanımızın kaliteli çalışma olacaktır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehir zaten bisiklet kullanımı konusunda duyarlı bir şehir, ama hedef bunu gençlerimize biraz daha yaygınlaştırmak. Motorlu araçların atmosfere verdiği karbondioksidi ne kadar azaltabilirsek, o kadar yaşanılabilir bir çevre kazanmış olacağız.”
HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ CAN SİMİDİ GİBİ YETİŞTİ
Proje hakkında bilgilendirme yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, üniversitenin bisiklet kullanımına çok uygun olduğunu vurguladı. Gönen, “Gençler bizim geleceğimizin teminatıdır. Yarında malum 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Her ikisini de birleştiren Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, bize Bakanlığın katkılarıyla 200 adet bisiklet sunmaktadır. Üniversitemizin kampüs alanı zaten bisiklet kullanımına çok uygun. Bizler baştan beri bisikletli bir uygulama yapalım diye düşünürdük, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz can simidi gibi yetişti” dedi.
OKULLARA DA 197 BİSİKLET DAĞITILACAK
Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel ise proje kapsamında ESOGÜ’ye 200 adet bisikletin geldiğini, beden eğitimi derslerinde bisiklet modülü işleyen okullara ise 197 adet bisiklet dağıtımının yapılacağını açıkladı. Dr. Demirel ayrıca, okullara tahsis edilen bu bisikletlerin demirbaş listesine ekleneceğini de sözlerine ekledi.
Vali Güngör Azim Tuna’nın makamında gerçekleşen imza törenine ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel ve basın mensupları katıldı.