CHP PM Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Yunus Emre Halk Çarşısı ve Asarcıklı esnafı ile buluştu.
Esnaf ziyaretlerinde sorunları dinleyerek, not eden Prof. Dr. Usluer’e kadınlar özel ilgi gösterdi. Prof. Dr. Usluer’i dükkanlarına davet eden kadınlar, milletvekili adayına tam destek sözü verdi. Büyük alışveriş merkezlerinin açılması ile işlerinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı, buradaki esnafın yüzünü güldürecek çalışmalar yapılmasını istedi. CHP’nin 4’üncü milletvekilini de çıkarmasını beklediğini ifade eden bazı çarşı esnafı, partinin Eskişehir’de birinci olacağına inandıklarını söyledi. Asarcıklı esnafı ziyareti sırasında bir ayakkabı boyacısı ile karşılaşan milletvekili adayı Prof. Dr. Usluer, “Vatandaşımız emekli olmasına rağmen, hayat mücadelesine devam ediyor, geçimini sağlayabilmek ve evine ekmek götürebilmek için dinlenmesi gereken emeklilik döneminde de maalesef çalışmak zorunda kalıyor. CHP iktidarında emekliye, esnafa, işçiye tüm kesimlere insanca yaşayabilecekleri bir Türkiye sunacağız” ifadelerini kullandı.
CHP ESKİŞEHİR’DE BİRİNCİ OLACAK
Esnaf ile diyaloglarında; onlardan açıkça oy istediğini, kendilerini desteklemelerini beklediğini söyleyen Prof. Dr. Usluer, şunları söyledi:
“Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, bu seçimde sizden CHP’ye oy vermenizi istiyoruz, 13 yıllık AKP hükümeti döneminde ülkenin geldiği durum ortada, Eskişehir için yeni hiçbir çalışmadan söz edilmiyor, iktidar sürekli vaatlerle ve verdiği sözü erteleyerek zaman kazanıyor. Ancak artık vatandaşların onlara tanıdığı sürenin sonuna geldiler, artık insanlar laf değil, icraat bekliyor. İnsanca yaşabilecekleri, özgür, demokratik, ekonomik sorunlara öncelik veren, toplumsal refahı tabana yayan CHP Eskişehir’de birinci, Türkiye’de de iktidar olacaktır.”
CHP’NİN ESNAF POLİTİKASI
Esnaf ziyaretlerinde CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan esnaf politikalarından da söz eden Prof. Dr. Gaye Usluer şunları söyledi:
“Büyük işletmelerle rekabet güçlüğü çeken esnaf ve zanaatkârları bölgesel kooperatifler yoluyla kurumsal bir yapı altında toplayacağız. Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri gibi iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız. Emekli olmuş, ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Esnafın da diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olmasını ve aynı haklardan yararlanmasını sağlayacağız.”