Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna; Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen, Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı” sergisinin açılışını yaptı.
Açılış törenine, Vali Tuna’nın yanı sıra; Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Barış Hancı ve Özden Akkaya, Okul Müdürü Hatice Erdem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Tuna, “Çocuklarımızın donanımlı olarak mesleki okullardan mezun olmaları bizim için çok önemlidir” dedi.
Bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal faaliyetlerde öğrencilerin topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Vali Tuna, “Eğitimci arkadaşlarımın bu görev bilinci içerisinde görev yaptıklarına canı gönülden inanıyorum. Öğrencilerimizin okuduğu liselerde meslek seçimi konusunda kendi kabiliyetlerine göre doğru yönlendirilmeleri ve ülkeye en faydalı olacak alanlarda yetiştirilmeleri bizim için önemlidir” diye konuştu.
"BİZİ BİZ YAPAN ÇOCUKLARIMIZ"
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen proje yarışmalarının önemine değinen Vali Tuna, “Bu proje yarışmalarının geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilgilerini en iyi şekilde anlatmaları için bir fırsat olarak görüyorum. Burada iyi performans ve başarı gösteren çocuklarımızın, bundan sonraki eğitim hayatlarında da kendilerini geliştirmeleri bizim en büyük arzumuzdur. Devletimiz zaten çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi noktasında gereken desteği veriyor” şeklinde konuştu.
“Bizi biz yapan çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz” diyen Vali Tuna; öğrencilerin birlik ve beraberlik içerisinde, vatanını, milletini seven, topluma saygılı, vizyon ve misyon sahibi olarak yetiştirilmesini istedi. 84 öğrencinin 28 proje ile katıldığı fuarda, Okul Müdürü Hatice Erdem projede yer alan danışman öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Tuna, Kaymakam Parlar ve Okul Müdürü Erdem, projelerin sergilendiği stantları tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.