Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Yüzme Takımı sporcularının antrenmanını izledi.
Desteklerini çocuklarından esirgemeyen sporcuların ailelerini tek tek kutlayan Vali Tuna, “Özellikle sizlere teşekkür ediyorum. Sizin destekleriniz ve çocuklarımızın üstün kabiliyeti sonucunda, başarılı sporcularımız kazandıkları başarılarla kendilerine fırsat verildiğinde neler yapacaklarını bizlere ispatlamışlardır” dedi.
Antrenman sonrası başarılı sporcularla ve aileleriyle sohbet eden Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, sporcuların antrenman sırasında göstermiş olduğu azim ve hırsa hayran kaldıklarını dile getirdi. Engelli olmanın başarılı bir sporcu olmaya engel olmadığını belirten Vali Tuna, engellilerin artık hayatın her alanında çok güzel işler yaptığını belirtti. Eskişehir’de engelli vatandaşların huzur içinde yaşamlarını sürdürdüğünü söyleyen Vali Tuna, “Eskişehir Valiliği olarak bizim de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
“Devlet olarak bizler her zaman sizin yanınızdayız” diyen Vali Tuna, “Engelli sporcularımızın daha iyi şartlarda çalışmaları ve başarılarını bir kat daha arttırmaları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Engelsiz bir yaşamı sizlere vermek, spor yoluyla sizlerin hayata tutunmanızı sağlamak, daha güçlü bir şekilde moral ve motivasyonunuzu en üst seviyede tutmak, devlet olarak da insanlık olarak da bizim görevimizdir“ şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, ESOGÜ Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelli Yüzme Takımı Antrenörü Mehmet Bayrak’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.