Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Karayolu Trafik Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.
Vali Tuna, ülkemizde trafik bilincinin sağlanması ve trafik kültürünün oluşturulmasını amaçlayan “Karayolu Trafik Haftası”nın yapılacak etkinliklerle 2-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacağını kaydetti.
“Bu haftanın amacına ulaşması adına, birey olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli ve mümkün olan en az hasarla, trafik akışının kuralları içinde düzenini azami düzeyde sağlamalıyız” ifadelerini kullanan Vali Tuna, mesajına şöyle devam etti:
“Trafik kurallarını özümsemiş, bilinçli bireylerden oluşan çağdaş bir trafik ortamı oluşturma hedefimiz çerçevesinde; trafik görevlilerimiz tarafından 2014 yılında ilimiz merkezinde ilk ve ortaöğretim dengi 218 okulda 29 bin 442 öğrenciye toplu trafik eğitimi, okul önlerinde görevlendirilmek üzere gönüllü öğretmen, veli ve öğrencilerden oluşan 80 öğretmen ve 26 öğrenciye Okul Geçit Görevlisi eğitimi ile ticari araç kullanan 3 bin 160 sürücüye de gerekli eğitimleri verilmiştir. Bilindiği gibi trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı oldukça yüksektir. Bu durum karayolu trafik güvenliğinde bireysel sorumluluğun önemini açıkça ortaya koyduğundan başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza trafik bilincini mutlaka kazandırmalıyız. Bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarının titiz uygulayıcısı olmaya davet ediyor, kazasız günler temennisiyle, Karayolu Trafik Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”