Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Farabi Değişim Programı tarafından 2015 2016 eğitim-öğretim yılında Farabi Değişim Programından faydalanarak başka üniversitelere gidecek öğrencilere yönelik “Bilgilendirme Toplantısı” GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Farabi Değişim Programı Ofis Sorumlusu Hakan Erbilgin, “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında değişim programı olduğunu ifade etti.
Farabi Değişim Programının, bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçladığını belirten Erbilgin, programa katılmayı hak eden öğrencilere karşılıksız burs ödemesi yapıldığını söyledi.
Erbilgin, “Bu programla, öğrencilerimiz başka bir akademik ortamda kendi kurumunu, kültürel ortamını karşılaştırma ve yeni ufuk açma sansını yakalıyor. Öğrencilerimiz gittikleri üniversitelerde Gaziantep Üniversitesini temsil ediyorlar. Dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi’ne yakışır, temsil etme yeteneğine sahip niteliklerle giderek, üniversitemizi daha iyi temsil etmelerini ve gittikleri akademik ortamdan faydalanarak başarılı bir şekilde dönmelerini istiyoruz” dedi.