Gaziantep’in Gerciğin İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, toplumsal duyarlılık projesi kapsamında hayvanat bahçesini gezdi.
Her tür projede öğrencisinin yanında olan ve destekleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerin toplumsal duyarlılık projesi kapsamında, kardeş okul seçtikleri; Gaziantep’in köyündeki Gerciğin İlköğretim Okulu öğrencilerini hayvanat bahçesine götürdü.
Çeşitli projeler geliştiren HKÜ, öğrencilerine bir toplumsal duyarlılık projesinde daha destek vererek, Gaziantep’e bağlı bir köy okulu olan “Gerciğin İlköğretim Okulu”na desteklerini sürdürüyor. Okulun eksiklerini yerinde tespit eden öğrenciler, bu eksikleri giderebilmek için yoğun çaba harcadılar. HKÜ öğrencileri, Gerciğin İlköğretim Okulu öğrencilerine daha önce çeşitli kırtasiye malzemeleri ve temel ihtiyaçlar gibi birçok malzeme yardımı yaparken, bu kez de onlara hayvanat bahçesi gezisi düzenleyerek eğlenceli saatler geçirmelerini sağladılar. Gerciğin İlköğretim Okulu öğrencileri gönüllerince eğlenirken, daha önce hiç görmedikleri birçok havyan çeşidine Gaziantep Hayvanat Bahçesinde tanık olduklarını söylediler.
HKÜ’nün Uluslararası Ticaret ve Lojistik 1.sınıf öğrencileri; H. Gizem Serindağ, Naciye Deniz, Seda Erbilgin, Elif Ceren Beşlioğlu, Duygu Şahin, İbrahim Ersoy Kaya, İbrahim Serin, Oğuzhan İlbay, Emre Işık, Aslı Balcı, Onur Özsunar ve Osman Baz, toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında seçtikleri okula yardımda bulundular. Ayrıca HKÜ öğrencileri her tür yardımı yapmaya devam edeceklerini belirtirken, sadece dersleri ve projeleri için değil, isteyerek ve can-ı gönülden yardım ettiklerini vurguladılar.
Öncelikle çocukların ihtiyaçlarını tespit edip sonrasında bu ihtiyaçları karşılayabilmek için ellerinden gelen (maddi-manevi) yardımı yaptıklarını söyleyen HKÜ öğrencileri; Gerciğin İlköğretim Okulundaki her öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenerek onlarla vakit geçirdiler. Bu projenin bir dönemle sınırlı olmayacağını ve uzun soluklu devam edeceğini anlatan HKÜ öğrencileri, çocukların gözlerindeki mutluluğu görebilmek için okullarına belli aralıklarla giderek onları ziyaret edeceklerini belirttiler.