Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) 10 bin öğrencisi, dünyanın en ünlü yazılım firması olan Microsoft’un yazılım programlarını ücretsiz olarak kullanma hakkını elde etti.
Öğrencilerin yazılım CD’lerinin dağıtım töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Biz öğrencimizin en iyi şekilde yetişmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Microsoft’un ofis programlarına çok önem verdiğini, işe girmeyen her üniversite öğrencisine ofis programı bilip bilmediğinin sorulduğunu belirten Microsoft Türkiye Eğitim ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Anıl Çekiç, GAÜN’ün 10 bin öğrencisinin dağıtılan CD’ler ile bilgisayar okur yazarlığında önemli bir yere sahip olan ofis uygulamaları olan Word,Excel, Power Point, One Note, Access, Publisher, Outlook, Skype ve Info Path programlarının 4 yıllık lisanslı kullanım hakkını elde ettiğini kaydetti. Çekiç, Microsoft’un eğitim destek programı kapsamında birinci sınıf öğrencilerine CD dağıtımının yapılacağını, ayrıca her öğrenciye 1.TB alan tahsis edilerek sanal ortamda tartışma gurupları ve online eğitim içeriklerine erişim hakkı verileceğini de sözlerine ekledi. Anıl Çekiç konuşmasının devamında, “Microsoft’un online sitesinde çevrim içi gruplar vasıtasıyla pek çok iş tecrübesi paylaşılıp tartışılmakta, ortak paydaya sahip kişilerce ortak projelere girişildiği düşünüldüğünde gelecekte bilişim sektöründe çalışmayı hedefleyen genç girişimcilere kendi işlerinin yanı sıra, pek çok iş fırsatı oluşmaktadır” dedi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, normal şartlarda öğrenci bütçesine yüksek gelen fiyatlara sahip ofis uygulamaların yazılımlarının maliyetini karşılayarak dağıtıp, öğrencilere kaynak olarak sunulacağını ifade etti. Coşkun öğrencilerinin diplomalarını aldıklarında iş hayatına daha hazır olabilmeleri için gereken her şeyi yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak şöyle dedi:
“Biz öğrenci odaklıyız. Kendi fildişi kulelerde yaşayan yöneticiler değiliz. Öğrencilerin arzularını dikkate alıyoruz. Sizin iyi yetişmeniz, hem kendi alanınızda hem de bütün alanlarda ne gerekiyorsa o iklimi burada tesis etmenin olağanüstü gayreti içerisindeyiz. Artık çağı yakalamak, bilgiyi yakalamak. Onlarla iç içe olmak gerekiyor. Bugün dünyada rekabet çok hızlı ilerliyor İş dünyasında da siz gençler mezun olduğunuzda hayat çok acımasız ve orada güçlü olmak zorundasınız. Ama, gelinen noktada artık bilgi teknolojisinde de sağlam bir altyapınız olması gerekiyor. Biz de öğrencilerimize lisanslı yazılım kullandırmak için Microsoft ile anlaşma yaptık. Bu konudaki gayretlerinden dolayı Rektör Yardımcımız Türkay Dereli ve Microsoft’un yöneticilerine için teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından temsili olarak salonda bulunan yaklaşık 50 öğrenciye Word, Excel ve Outlook programlarının 4 yıllık lisanslı Microsoft yazılım CD’leri dağıtıldı. Gaziantep Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Celal Dikici, belirlenen 10 bin birinci sınıf öğrencisinin yazılım CD’sinin de önümüzdeki günlerde dağıtımının tamamlanacağını kaydetti.