Ankara TED Kolejinin ev sahipliğinde 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na (17th National Selection Conference of EYP Turkey) GKV Cemil Alevli Koleji’nden 4, GKV Özel Fen Liseleri’nden 2 öğrenci katıldı. GKV Liselerinin öğrencileri , araştırmaya dayalı 4 bin sözcükten oluşan tartışma yazıları ile 500 öğrenci arasından 1. elemeleri başarıyla geçti.
Türkiye genelinde 200 öğrencinin katıldığı Avrupa Ulusal seçim sonuçlarına göre Cemil Alevli Koleji’nden Oğulcan Cenkçimenoğlu, 2015 Ağustos ayında Yunanistan’da yapılacak olan Uluslararası “Thessaly Avrupa Gençlik Forumu”na davet edildi. Ayrıca katılacağı tüm gençlik forumlarında yönetici olma ayrıcalığı ile ödüllendirilerek önemli bir başarıya imza attı. 17. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’nda GKV Özel Liseler öğrencilerinin tartışılan konuya olan hakimiyeti, bakış açısı, konferans formatına uygun tartışmalara etkin katılımı gibi kriterlerin değerlendirildiği forumda, gösterdiği üstün performansla dikkatleri çeken Oğulcan Cenkcimenoğlu’nun farklı bir ülkede dünyayı yakından ilgilendiren bir foruma katılmak üzere seçilmesi Gaziantep kamuoyunda önemli yankı buldu.
GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş, elde edilen başarının bir tesadüf olmadığını belirterek, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak özgür düşünmeyi ve gençlerin sosyo-politik girişimlerini teşvik etmekte, gerekli sosyal ve profesyonel becerilerin kazanılmasına her zaman olanak tanımaktayız” dedi.