Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl Dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Konukoğlu, yayımladığı mesajında, milli mücadele ruhunun meşalesinin yakıldığı ve milletin vatanı, hürriyetini ve istiklalini korumak için cesaret dolu mücadele sergilediği Çanakkale savaşlarının tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi olduğunu vurguladı.
Çanakkale’de Türk askerinin, dünyanın en güçlü zırhlıları ve en modern harp silahlarına sahip ülkelerin ordularına karşı Kuvayi Milliye ruhu ile savaştığını ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Bu savaş, ordular arasındaki güç farkına rağmen azmin, inancın, milli manevi duyguların galip gelmesinin adıdır. Ecdadımız, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmıştır. Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal adıyla birlikte Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını, direnişini destanlaştıran bir abide olarak tarihe geçmiştir. Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, güzel vatanımız için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Milletimizin gururu olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve dünya harp tarihinde emsali olmayan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü en içten dileklerimle kutlarım.’’
Geçmişten aldıkları güçle daha kalkınmış, çağdaş ve modern bir Türkiye için fedakarca çalıştıklarına vurgu yapan GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’Bizi biz yapan milli değerlerimize sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu yaşatarak, birlik beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. Bunu başardığımız takdirde geleceğimize güvenle bakabilir ve bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizin ruhlarını şad etmiş oluruz’’ diyerek mesajını tamamladı.