Türkiye genelindeki 30 üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanları ve öğretim üyeleri, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi Parkı’nı gezdi. Akademisyenler Yeşilvadi’ye hayran kaldıklarını aktardılar.
Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve 1 milyon 700 bin metrekare alana sahip olan Yeşil Vadi Parkı akademisyenlerin ilgisini çekiyor. Yeşilvadi Parkı’nı gezmek ve parkta incelemelerde bulunmak isteyen akademisyenler Gaziantep’e geldi. Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Durna eşliğinde, Yeşilvadi Parkını gezen 30 üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları ve öğretim üyeleri parka hayran kaldıklarını ifade etti. Büyüklüğü nedeniyle tamamını ancak golf araçlarıyla gezen 85 kişilik ekip Yeşilvadi’nin çok büyük bir yatırım olduğunu söyleyerek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na emekleri için teşekkür etti.
"GÜZEL BİR HİZMET"
Işık Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Adnan Uzun, parkı basından da takip ettiğini belirterek, “Bu parkla ilgili bilgim yeni değil. Yapılmaya başlamadan öncede bizden de fikir almışlardı. Türkiye’nin en büyük parkı. Bu tür yerlerin büyümesi halkla bütünleşmesi çok önemli. Belediye de bu konuda büyük bir hizmet yapıyor. Doğru bir karar. Bu park 7 km uzunluğunda olan ve halka hizmet eden bir yapı. Kültürel anlamda ve çevre anlamında çok anlamlı. Güzel sonuçların çıkacağı bir park olacağını düşünüyorum” dedi.
“DÜNYA’YA ÖRNEK GÖSTERİLMELİ”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Doygun ise Şahinbey Belediyesini tebrik ederek, “Bizim derslerde tarif ettiğimiz çalışmaların hayata geçtiğini görüyoruz. Bu anlamda öğrencilerimize rahatlıkla örnek verebildiğimiz bir alan. Biz aynı zamanda iki gün boyunca Kahramanmaraş’ta Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğu toplantısını gerçekleştirdik. Türkiye’nin 30 farklı illinden 100’e yakın akademisyen bu toplantıya katıldı. Biz de Peyzaj hocalarımızı toplayarak bu parka getirdik. Çünkü bu park, çocuk oyun alanları, biyolojik göletti ve adrenalin parkıyla büyük bir önem taşıyor. Bizde Türkiye hatta Dünya için örnek gösterilecek olan bu parkı yerinde ziyaret etmek istedik. Bu tür parkların Türkiye geneline yaygınlaşmasını umut ederek emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
ŞAHİNBEY PARKLARINI İNCELEDİLER
Kafile Yeşil Vadi Parkını gezdikten sonra, yine Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen Şehreküstü Konaklarını gezerek Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile burada bir araya geldi. Başkan Tahmazoğlu, ziyaretçilerin kendisine park için teşekkürlerini kabul ettikten sonra, “30 ayrı üniversiteden Peyzaj Mimarlığı Bölüm başkanları ve öğretim üyeleri başta Yeşil Vadi olmak üzere Şahinbey Parkı, Şelale Park, Akkent Parkımız ve Şehre Küstü Konaklarımızı incelemek üzere geldiler. Yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını ve etkilendiklerini bunu da öğrencilerine aktaracaklarını ifade ettiler. Biz de bundan son derece memnun olduk. Yine Peyzaj bölümü mezunu olan Başkan Yardımcımız Osman bey de onlara eşlik etti. İnşallah burada yapılan çalışmalar Türkiye’nin diğer illerine de örnek olur diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.