Gaziantep’te madde bağımlılarını tedavi etmek için kurulan 25 Aralık Devlet Hastanesi Ahmet Şireci Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) birinci yılını mangal yaparak kutladı.
Yaklaşık 1 yıl önce Yukarı Beylerbeyi Köyü’nde 17 dönüm arazi üzerine yapılan AMATEM, birinci yılını merkezin bahçesinde, hasta ve çalışanlarıyla mangal yaparak kutladı.
Mangal partisini çalışanları ve tedavi gören hastaları motive etmek için düzenlediklerini belirten 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Emin Türk, AMATEM’in birinci yıl dönümünde böyle bir etkinlik yapmayı uygun gördüklerini belirtti. Dr. Mehmet Emin Türk yaptığı konuşmada,” Burası yaklaşık 1 yıl önce hayırsever işadamı Ahmet Şireci tarafından Gaziantep’in hizmetine sunuldu. AMATEM, 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne bağlı kliniğimizde 36 yatağımız bulunmaktadır. 7 tane psikiyatri doktoru, psikologlarımız, sosyal çalıştırıcılarımız, personelimizle beraber biz burada 25 Aralık Devlet Hastanesi olarak hizmet ediyoruz. Burası her ne kadar madde bağımlısı adı altında geçiyorsa da bizim için bir genel cerrahi kliniğimizde, dahiliye kliniğimizden farklı olmaksızın hastalarımızı tedavi etmeye devam ediyoruz. Bu tedavi süresince hastaların aileleriyle görüşüyoruz. Sosyal aktivitelerimizle inşallah bu hastaları madde bağımlılığından kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Burası şehir dışında olduğu için biz kendi güvenliğimizi sağlıyoruz. Her tarafa kamera sistemi donattık. Tabi şehir dışında olduğumuz için bazen sıkıntılarımız çıkıyor. Bir sene içerisinde 150 kişi merkezimize gelip bu hastalıklarından kurtuldu. Bir senemizi doldurduğumuz için burada, açık havada hastalarımızı motive etmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.
Programa katılanlar, yemeklerini yedikten sonra müzikler eşliğinde göbek atıp eğlendi. Etkinlikte Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ hastalara mangaldaki etleri ikram etti.
Programa Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, hastane yetkilileri ve hastanede tedavi gören hastalar katıldı.