Araban Ovası’nda 2015 yılı sarımsak hasadı döneminde 5 bin civarında tarım işçisine iş imkanı sağlıyor.
Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zeynel Güneş, ’’Araban Ovası’nda 3 bin 500 dönüm civarında dikimi gerçekleştirilen meşhur Araban sarımsağının 2015 yılı hasadına başlandı” dedi.
Araban Ovası’nda Türkiye’nin en kaliteli sarımsağının yetiştiği alanda, 2015 yılı hasadına başlanan kışlık kuru sarımsak işinde çalışmak için Araban ilçe merkezi ile çevre il ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerden gelen işçiler, sabahın erken saatlerinde işlerine başlıyor.
17.00’de çalışmayı bırakan 5 bin civarında tarım işçilerinin her birine günlük ödenen 24 liradan ödenen yevmiye ile günde toplam 120 bin lira civarında gelir imkanı sağlanıyor. Arabanlı sarımsak üreticilerinden Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesi çiftçilerinden Mehmet Bilekçi yaptığı açıklamada, “2015 yılı sarımsak hasadı döneminde Araban Ovası’ndaki Köklüce (Ardıl) kırsal Mahallesi bölgesindeki 200 dönüm arazide başladığı sarımsak hasadında her gün 15-200 civarında tarım işçisi çalışıyor” dedi.
Bilekçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Araban Ovası’ndaki verimli topraklarda ürettiğimiz meşhur Araban sarımsağında hem ülke ve ilçe ekonomisiyle birlikte Araban Ovası’ndaki 3 bin 500 dönüm civarındaki sarımsak hasadında her gün yevmiyesi 24 liradan çalışan 5 bin civarında tarım işçisine her gün sarımsak üreticileri tarafından toplam 120 bin lira civarında sarımsak toplama parası ödemesi yapılıyor. Tarım işçileri de sarımsak üretiminde önemli gelir sağlanıyor.’’