Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Günde iki kez iki dakika’’ projesi kapsamında Araban Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) sorumlu hekimliği tarafından Atatürk İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı, hemşireler tarafından öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgi verildi.
Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığında fırçalamanın önemi, topluma diş sağlığı bilinci kazandırmak için başlattığı ‘’Günde iki kez iki dakika’’ projesi kapsamında Araban Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) sorumlu hekimliği tarafından hizmet bölgesinde bulunan ilçe merkezindeki Atatürk İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.
Projeye destek vermek amacıyla Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Bedriye Gizem Hacımustafaoğlu, Dr. Meltem Yazar ve Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul da okulda ağız ve diş sağlığı için diş bakım seti dağıtım programına katıldı.
Öğrencilerle bir süre sohbet ederek diş fırçası ve macun dağıtan Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, diş bakımının insan sağlığındaki önemine değinerek, insan vücuduna yapılan ve en erken kendini hissettiren diş bakımı olduğunu belirterek "Dişlerinizin bakımını ihmal etmeyin, en az günde iki defa fırçalayın’’dedi.
Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Bedriye Gizem Hacımustafaoğlu, Dr. Meltem Yazar ile hemşireler, öğrencilere doğru diş fırçalama tekniklerini gösterdi, öğrencilerden ailelerini de diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeleri istendi.
Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Bedriye Gizem Hacımustafaoğlu yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
’’Sağlık Bakanlığı’mızın ‘’Günde iki kez iki dakika’’ sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında topluma ağız-diş sağlığı bilinci kazandırmak için Atatürk İlkokulu öğrencilerine diş sağlığı seti dağıtımı başlattık. Araban Toplum Sağlığı Merkezi olarak amacımız, öğrencilerimize düzenli diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeyi sağlamaktır. Günde iki kez iki dakikanızı ayırarak diş çürüklerinin önüne geçebileceğimiz konusunda bir farkındalık başlatmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki bu kampanya birçok çocuğumuzun ağız-diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır."