Ardıl Barajı’ndan alınan suyun Araban Ovası’ndaki arazilere taşınması için boru ile iletim hattı yol çalışmaları başlatıldı.
SU-BAR İMTA İnşaat Firma koordinatörü İrfan Yiğit, başlatılan iletim hattı ve yol çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
’’27 Nisan 2015 tarihinde ihale sözleşmesi imzalanan ve 06 Mayıs 2015 tarihinde çalışmalarına başlanan Ardıl Barajı’ndan alınacak olan 10 bin metre CTP 1100 çapında borudan oluşan iletim hattıyla Araban Ovası’na indirilecek. 72719,86 Polietilen borudan sulama hatları ile Araban Ovası’nda 2 bin 538 hektar arazi su ile buluşturulacak. 82 bin hat üzerinde 349 adet sanat yapısı inşa edileceğini ve iş bitim tarihinin 05 Mayıs 2017 olmasına rağmen yüklenici firma 31 Aralık 2015 tarihinde bitirmeyi planladığını ve 2016 yılının ilkbaharında da Araban Ovası’nda damlama ve yağmurlama başlatılarak Ardıl Barajı’nın Arabanlı çiftçilerin hizmetine gireceğini belirten Yiğit, Ardıl Barajı’ndan alınacak olan 10 bin metre CTP 1100 çapında borunun geçeceği Köklüce (Ardıl) Mahallesi girişinden Ardıl Barajı’na kadar olan kısmının 3 kilometrelik dağlık bölümünde geçirilecek olan iletim hattının yanına 10 metre genişliğinde 3 kilometre uzunluğundaki yol yapımı için Kömürlük mevkiindeki Kömürlük Dağı’nda çalışmalarımız başlattık.’’
Çalışmaları takip eden Araban Belediyesi Köklüce (Ardıl) Mahallesi Meclis Üyesi Mehmet Bilekçi, ’’Yarım asırı aşkın süreden beri yapıldı yapılacak diye yapılması yılan hikayesine dönen Ardıl Barajı’nın yapılması için AK Parti Gaziantep Milletvekili sayın Mehmet Erdoğan’ın 8 yıllık milletvekilliği süresinin 6 yıllık büyük bölümünü verdiği yoğun çabaları sonunda projesi tamamlanarak inşaat çalışmasına başlanan Ardıl Barajı’nda inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Arazideki iletim hattı ile iletim hattı ana borusunun geçeceği 10 metre genişliğinde 3 kilometre uzunluğundaki yol çalışması da başlatıldı” dedi.
Bilekçi, “yapımı yılan hikayesine dönen Ardıl Barajı’nın yapımında baştan sona emeği olan AK Parti Gaziantep Milletvekili sayın Mehmet Erdoğan’a şahsım ve tüm Köklüce (Ardıl) Mahallesi sakinleri adına teşekkür ederim. Erdoğan’ın milletvekilliğinden önce yapılması hayal olan Ardıl Barajı sayın Milletvekilimiz Erdoğan’ın sayesinde gerçek oldu. Allah ondan razı olsun’’ diye konuştu.