Düzenledikleri 20.yıl balosunun gelirini Gaziantep Otistik Çocuklar Eğitim Ve Uygulama Okulu ve Çiğdemtepe İlköğretim Okulu’nun eksiklerini tamamlamak için kullanacaklarını açıklayan Kavaklık Rotaract Kulüp Gül Firuze Mamaklı eğitim odaklı projelerin içerisinde yer almaya devam edeceklerini açıkladı.
Kuruluşlarının 20.yıl dönümünü Şato Restoranda düzenledikleri bir balo ile kutlayan Kavaklık Rotaract Kulüp’nün balo gelirinin eğitime harcanacağı açıklandı. 20.kuruluş yıl dönümü balosunda duygularını dile getiren Kulüp Başkanı Gül Firuze Mamaklı yaptığı açıklamada eğitimin öncelikleri olduğunu ve çocuk-eğitim odaklı projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Balonun açılış konuşmasını yapan Başkan Mamaklı “Geleneksel hale gelen balomuzu geçmiş yıllarda yaptığımız gibi bir topluma hizmet projesiyle taçlandırmak istedik. Gaziantep Otistik Çocuklar Eğitim Ve Uygulama Okulu ile görüştük. Çocukların toprakla uğraşıp rahatlayabilecekleri hobi odalarını yenilememizi istediler. Geceden elde ettiğimiz gelirle hobi odalarını yenileyeceğiz. Bu birliktelik otistik çocuklar eğitim ve uygulama okulu ile devam edecek. Çocuklarımız için projeler üretmeye devam edeceğiz. Asıl amacımız onlarla yaşamayı kendimize öğreterek onların hayatlarını kolaylaştırmak. Yani onların farkında olmak. Ayrıca Çiğdemtepe İlköğretim Okulunun değerli öğretmenleri bizden çocukların daha kaliteli eğitim görebilmesi için bilgisayarlarının yeterli olmadığını söylediler. Bir çok eksiğin yanında önceliklerinin bilgisayar olduğunu belirttiler. Yine bu gecenin gelirinin bir kısmı sizlerin katkıları Çiğdemtepe İlköğretim Okulu öğrencilerine harcanacak. Bu anlamlı gecede bizi yalnız bırakmayan U.R 2430. Bölge 4. Grup Kulüplerinden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Kemal Tokuz ve Kavaklık Rotary Kulübu dönem Başkanı Buket Karslıgil’e katılım gösteren tüm Kavaklık Rotary Kulüp üyelerine, Alleben Rotary Kulüp Dönem Başkanı Neşet Dai’ye, Yesemek Rotary Kulüp Başkanı Eltaf Kuyucu ‘ya ve katıldığı Gelibolu 100 kompozisyon yarışmasıyla Türkiye birinciliğini Gaziantep’e taşımayı başaran GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat’a teşekkür ediyorum. Diğer taraftan en büyük teşekkürü Kavaklık Rotaract Kulübe ve projelerine can veren kulüp üyelerime ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenen davetliler balo gelirinin Gaziantep Otistik Çocuklar Eğitim Ve Uygulama Okulu ve Çiğdemtepe İlköğretim Okulu öğrencilerine harcanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ettiler.