Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentin başarısı için yatırımcı ruhun devam etmesi gerektiğini söyledi.
Bartık, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in GTO’yu ziyaretinde yaptığı konuşmada, iş dünyasının kalkınmasının devamı için çalıştıklarını belirtti.
Gaziantep’in iyi bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu vurgulayan Bartık, bunun devam edebilmesi için yenilikçiliğe destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Yenilenmeyen, çağın gereklerine ayak uyduramayan insanların da işletmelerin de ilerlemesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Bartık, şöyle konuştu:
“Yenilenen, dünyayı okuyabilen, gelişmeleri takip eden girişimciler kazanıyor, kazanmaya da devam edecektir. Gaziantep dünden bugüne her zaman fedakâr insanların elini taşın altına koymasıyla büyümüştür. Bu anlayışın devam etmesi için çalışıyoruz. Şehrin başarısı için gecesini gündüzüne katan insanlar Gaziantep’i bugünlere getirdi. Kentin başarısı için birleşen, bu birlikteliği kazanca çevirenlerin sayesinde bugün şehrimizden her platformda övgüyle bahsediliyor. Bizden öncekiler yaptıkları çalışmalarla bize güzel bir miras bıraktı, biz de geliştireceğimiz katma değerli ürünlerle geleceğe güzel miras bırakmalıyız. Bu nedenle kentin başarısı için yatırımcı ruhun devam etmesi gerekiyor.”
Bartık, Gaziantep’i geleceğe iyi hazırlamak için çalışırken komşu şehirleri de unutmadıklarını anlattı. Gaziantep’in öncülüğünde, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın da içinde bulunduğu Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu ile bölgesel kalkınmaya destek verdiklerini söyleyen Bartık, üç ayda bir toplanarak bölge ekonomisi için önemli konuları ele aldıklarını ifade etti. Bartık, “Derdimiz iş dünyasının bölgede daha fazla kalkınmasıdır. Bölgenin turizmini, ekonomisini ve önemli kaynaklarını iyi tanıtmak için çalışıyoruz” dedi.
Nejat Koçer de, odacılığın içinden gelen milletvekili olduğu için odaların çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. GTO ile geçmişte üst düzey işbirlikleri olduğunu hatırlatan Koçer, “Odalar, ekonominin, sanayi ve ticaretin kalbinin attığı yerlerdir. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve GTO’nun birlikteliğinin devam etmesini memnuniyetle izliyoruz” diye konuştu.
Odaların birlikteliğini önemsediğini vurgulayan Koçer, şehrin birlikteliğinin de çok önemli olduğunu, kentin güçlenmesi için birlikteliğin önemli olduğuna dikkati çekti. Kendisini siyasette iş dünyasının temsilcisi olarak gördüğünü ifade eden Koçer, iş dünyasının başarılı olması için elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydetti.