Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dünya Çevre Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayarak, “Sağlıklı yaşam ancak sağlıklı çevre ile olur. Tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, sağlıklı yaşam için çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
"TEMİZ ÇEVRE TEMİZ İLÇE ŞEHİTKAMİL"
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl kutlanan “5 Haziran Dünya Çevre Günü” ve “5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası” vesilesiyle mesaj yayımladı. Başkan Fadıloğlu, yayınladığı mesajda çevrenin kirliliğinin, insan sağlığını en çok etkileyen unsurlardan biri olarak, bütün ülkelerin ortak sorunu olduğunu belirterek, “Doğal çevreyle uyum içinde yaşamak, doğal kaynaklarımızı doğru kullanmak, çevreye karşı daha duyarlı yaklaşmak ve kirlilikle mücadele etmek, sürdürülebilir çevre için en önemli adımlardır. Tüm dünya küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere sebep olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele vermektedir. Çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet ediyor, daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması umuduyla herkesin Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.
"10 BİN TON KATI ATIK TOPLANIRKEN, 118 BİN AĞACI KESİLMEKTEN KURTARDIK"
Çevreyi koruma adına birçok önemli projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, “’Çöpünüzle Möp’ünüzü karıştırmayın’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz, atıkların geri dönüştürülmesi projesi ’MÖP’ her yıl binlerce ağacın kesilmesini önlerken, ülke ekonomisine de katkı sağlamaya devam ediyor. Çöpe atılan kağıt, plastik, cam ve metallerin ekonomiye geri dönüşümü sağlamak amacıyla günlük 12 ton katı atık toplanırken, bu sayı yılda 4 bin ton Möp’e ulaşıyor. 2012-2015 yılları arasında toplam 10 bin ton katı atık toplanırken, 118 bin ağacı kesilmekten kurtardık. Bunun yanı sıra, 1 Milyon 765 bin kw (1765 mw) enerji ile 9 bin 412 ton su tasarrufu ve 1 Milyon 470 bin 588 lt. (1.471 m3) fuel-oil tasarrufu sağlandı” diye konuştu.
"ŞEHİTKAMİL’DE TÜM KESİME ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR"
Çevreyi koruma ve yaşatma adına tüm kesime çevre temizliğinin önemini aşıladıklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, “Çevre ve çevre sağlığının korunması, iyileştirilmesi ile ilgili eğitim ve araştırma yaparak, halkımızın çevre bilincini geliştiriyoruz. Toplumu, çevre kirliliğine karşı bilinçlendirmek amacıyla ekiplerimiz her mahalleyi ziyaret ederek, her eve bilgilendirici ve tanıtıcı broşür ile malzemeler dağıtıp, halkımızı çevre duyarlılığına davet ediyoruz. Bunun yanı sıra, Ambalaj Atıklarının Kontrolü ve Yönetimi kapsamında Atık Yönetimi ve Çevre Konulu Eğitim Projesi (AYÇEP) ile okullara olağan drama tekniği ile gerekli eğitimler verilerek, çocuklarımızı küçük yaşta çevre temizliğine karşı bilgilendiriyoruz. Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde bulunan 180 okulda toplam 91 bin 057 öğrenciye görsel eğitim ve anlatım yapılarak, çevre bilincini oluşturduk” şeklinde konuştu.