Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan altyapı kuruluşları ile işbirliği yaparak, yeni bir oluşum olan Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kurdu.
Yapılan açıklamaya göre, Anlaşma gereği aralarında GASKİ, TEDAŞ, GAZDAŞ, TELEKOM, TÜRKSAT, Süper Online gibi kurumların bulunduğu 17 kuruluş artık altyapı çalışmalarını koordinasyon şeklinde yapacak.
Koordinasyonun sağlanması için GASKİ dahil ruhsatsız (ruhsat süresi 30 gün) imalat yapılmaması öngörülüyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu geçici mail grubu ile tüm altyapı kuruluşlarının günlük programlarına erişiliyor ve takip ediliyor. Bundan sonraki arıza çalışmalarında verilere aktarılması sağlandı ve kontrolü için AYKOME Şube Müdürlüğü Ekipleri güçlendirildi.
28 daimi üyesi bulunan AYKOME, belediye bünyesinde altyapı kuruluşları tarafından hazırlanan senelik ortak program sayesinde yeni açılan ve düzenleme yapılan yollarda kazı işleri tek seferde yapılacak. Arıza çalışmaları dışında kaplama yapılan yollarda tekrar kazı çalışması yapılmaması sağlanacak. Bu uygulama ile alt yapı kuruluşlarıyla yapılan protokolle (asfalt dökümü ve üst yapı onarımı) belirsizlik ortadan kalkmış olacak. Yine sokak ve kavşak çalışmalarında anlık ortak program yapılması sağlandı.
AYKOME ile altyapı kuruluşları sahada günlük çalışmalarının kontrolü sağlanırken, imalatların tekniğine uygun yapılması da sağlanmış oldu.